Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση βιβλίου του κ. Γιώργου Παπαθανασόπουλου, Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία

 Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου  στις 6.30μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτελους 3α στο Παγκράτι,ο κ.Γιώργος Παπαθανασόπουλος θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία», με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την Μικρασιατική τραγωδία.Μετά την ακολουθία του εσπερινού και της Παρακλήσως του Ιερού Χρυσοτόμου που θα τελεστεί στις 5.30μ.μ. θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου.

Το δράμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ξετυλίγεται μέσα από το ιστορικό μυθιστόρημα «Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία», τού Μικρασιατικής καταγωγής δημοσιογράφου και συγγραφέα Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου.
Με κέντρο την αρχοντική Μαγνησία, την κοντά στο Σίπυλον όρος της Νιόβης, και την πανέμορφη Σμύρνη, την καρδιά των Ελλήνων της Ιωνίας, το μυθιστόρημα ζυμώνεται με την ιστορική πραγματικότητα και απλώνεται και σ’ άλλα μέρη, όπως είναι η Φώκαια, το Σιβρισάρι της Ερυθραίας, ο Κασαμπάς, ο Γέροντας, η Πάρσα, η Τσοπανησιά, το Χορόσκιοϊ και η Μενεμένη.
Το βιβλίο βασίζεται σε περιγραφές, αναμνήσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα που συνάχθηκαν μετά από επίπονη και μακρά εργασία καθώς επίσης και στην εντατική και σε βάθος μελέτη των ιστορικών πηγών. Πέραν των άλλων στο μυθιστόρημα αναδεικνύεται η σχέση των Ελλήνων της Ιωνίας με τους Οθωμανούς, τους Αρμενίους και τους Εβραίους που ζούσαν κοντά τους.
Το μυθιστόρημα του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου, απλό στην αφήγηση, γλαφυρό στην περιγραφή
και με αυθεντικούς χαρακτήρες φιλοδοξεί να έχει αναγνώστες κάθε ηλικίας και να προσθέσει ένα λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης των αλησμόνητων Πατρίδων της Ιωνίας
Recommended Post Slide Out For Blogger