+++Πανηγυρίζει την Κυριακή 24 Αυγούστου με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω,το παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται πάνω ακριβώς από την είσοδο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Το Σάββατο 23 Αυγούστου στις 6.30μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ενώ η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την επόμενη μέρα Κυριακή 24 Αυγούστου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής +++ Πανηγυρίζει την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025 με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου η Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής . Η φετινή πανήγυρις θα έχει μία ιδιαίτερη λαμπρότητα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να τίθενται καθ΄όλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως ,Ιερά Λείψανα των Αγίων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το αναλυτικό πρόγραμμα της Πανηγύρεως έχει ως εξής : Πρόγραμμα Πανηγύρεως 2025 Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 7.00π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (Από σήμερα θα τίθενται σε προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Αγίων) 12.00μ.μ. Παράκληση της Παναγίας 6.30.μ.μ. Ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανγηγυρική Θεία Λειτουργία 12.00μ.μ. Παράκληση της Παναγίας 6.30.μ.μ. Ακολουθία του Μεθέορτου εσπερινού και Παράκληση της Παναγίας . Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως από 7.00π.μ. έως 9.30μ.μ. Σας περιμένουμε προκειμένου να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Παναγίας και των Αγίων +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή.Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι. Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησίου Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησίου Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω
Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οικολογικές λύσεις για την καθαριότητα του σπιτιού!

Εύκολα, οικονομικά και οικολογικά...
1. Στα αθλητικά παπούτσια που μυρίζουν δυσάρεστα, δοκιμάστε να ρίξετε λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη...

2. Οι γαριασμένες λευκές κάλτσες θα ξαναβρούν την λάμψη τους αν τις βάλετε σε καυτό νερό με κομμάτια λεμονιού και τα βράσετε.

3. Αν θέλετε να μοσχομυρίζει το σπίτι σας, βράστε σε λίγο νερό μερικά ξυλάκια κανέλας. Εναλλακτικά κόψτε φλούδες πορτοκαλιού σε μικρά κομμάτια και ψήστε τα ελαφρά στον φούρνο.

 
Πηγή: Τρομακτικό

4. Αν ο βραστήρας ή οι κατσαρόλες σας έχουν ασπρίσει εσωτερικά από τα άλατα του νερού, βάλτε στην συσκευή σας λίγο νερό μαζί με ξύδι αφήστε να βράσουν για λίγη ώρα. Τα άλατα θα διαλυθούν αλλά καλό θα είναι να κάνετε 2-3 βρασίματα ακόμα με σκέτο νερό για να μην μυρίζουν οι συσκευές.

5. Μην πετάτε τα υπολείμματα του γαλλικού καφέ. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, ρίχνετέ τα στον νεροχύτη. Θα βοηθήσουν πολύ στον καθορισμό των σωλήνων από τα λίπη.

6. Το ξύδι καθώς και το λεμόνι μπορούν να απομακρύνουν ικανοποιητικά ενοχλητικές μυρωδιές όπως αυτή του ψαριού ή του αυγού από τον νεροχύτη ή τα πιατικά σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες μέσα στο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και χρησιμοποιήστε τα σε κάθε πλύσιμο.

7. Αντί για συμβατικό μαλακτικό, το οποίο έχει την ιδιότητα να κολλάει στο ρούχο δημιουργώντας ερεθισμούς στο δέρμα και αλλεργίες, μπορείτε να διαλύσετε σε 1 λίτρο νερό 1 κουταλιά μαγειρική σόδα ή λευκό ξίδι και να ξεβγάλετε με αυτό τα ρούχα. Mε αυτό τον τρόπο, τα θωρακίζετε περισσότερο ενάντια στις δυσάρεστες οσμές!

8. Για το πλύσιμο των ρούχων και των πιατικών στα αντίστοιχα πλυντήρια, χρησιμοποιήστε τα νέα απορρυπαντικά που είναι όχι μόνο συμπυκνωμένα αλλά περιέχουν σε μια ταμπλέτα και το απορρυπαντικό και το λαμπριντικό και τα άλατα. Έτσι εξοικονομείτε όχι μόνο χώρο στα ντουλάπια σας αλλά μαζεύονται και λιγότερα οικιακά απορρίμματα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε πράσινο σαπούνι στο πλυντήριο ειδικά για το πλύσιμο των βρεφικών ρούχων.

9. Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες, τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν.
Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν.

10. Γενικό καθαριστικό! Μισό φλυτζάνι ξίδι και 1/4 φλυτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια.

11. Αν το σουέτ ύφασμα του καναπέ σας λερώθηκε από λιπαρό λεκέ, βάλτε λίγο ξύδι σε ένα μπολ και με μια οδοντόβουρτσα τρίψτε σχολαστικά τον λεκέ. Τελειώνοντας περάστε με νωπό πανί το σημείο και θα δείτε ότι θα λάμψει και πάλι.

12. Αν τα κοινά απορρυπαντικά σας προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια στην καθαριότητα του σπιτιού. Με 10-15 σταγόνες αιθέριων ελαίων κέδρου, λεμονιού, λεβάντας. σε 4 λίτρα νερού καθαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας.

13. Για αντισηψία και καθαρισμό των επιφανειών της κουζίνας και του μπάνιου διαλύστε 10-15 σταγόνες σε 100ml νερού και ψεκάστε όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Για την κουζίνα χρησιμοποιήστε 10 σταγόνες περγαμόντο και 5 σταγόνες τεϊόδεντρου ενώ για το μπάνιο προτιμήστε κέδρο, αγριοκυπάρισσο και λεμόνι.

14. Θέλετε να μοσχομυρίζουν τα συρτάρια και οι ντουλάπες σας; Ράψτε μικρά σακουλάκια από λινό ύφασμα και βάλτε μέσα μερικά αποξηραμένα ματσάκια από δυόσμο, μέντα ή βασιλικό. Τοποθετείστε τα στα συρτάρια σας και το άρωμα των φυτών θα αναδύεται κάθε φορά που τα ανοίγετε και τα ρούχα σας θα μοσχομυρίζουν.

15. Τρίψτε με τις στυμμένες λεμονόκουπες που θα πετάγατε στα σκουπίδια, το νεροχύτη, το νιπτήρα καθώς και τις βρύσες σας. Ξεπλύνετε με λίγο νερό και θα δείτε ότι εκτός από το εξαιρετικό άρωμα, θα φύγουν και όλα τα άλατα.

16. Μυρίζει το ψυγείο σας; Βάλτε το χρησιμοποιημένο φακελάκι από το τσάι που μόλις ήπιατε σε ένα πιατάκι και τοποθετείστε το στο ψυγείο σας. Θα απορροφήσει όλες τις βαριές μυρωδιές!

17. Αν η ηλεκτρική σας σκούπα μυρίζει κάθε φορά που σκουπίζεται το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να βάλετε στην καινούρια σακούλα της σκούπας σας ένα φιαλίδιο σκόνης βανίλιας. Θα δώσει στο σπίτι σας ένα νέο άρωμα φρεσκάδας!

18. Τα τασάκια του σπιτιού δεν θα μυρίζουν την ενοχλητική τσιγαρίλα αν βάλετε λίγη σκόνη βανίλια μέσα σε αυτά.

19. Οι λεκέδες από το λάδι στα ρούχα σας αφαιρούνται αν τρίψετε τα λαδωμένα ρούχα με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και το βάλετε σε κρύο νερό.

20. Αν κόλλησαν στο σίδερό σας πλαστικά υπολείμματα από την μπλούζα που μόλις σιδερώσατε, χρησιμοποιήστε και πάλι την δύναμη του λεμονιού. Τρίψτε μια στυμμένη λεμονόκουπα πάνω στην πλάκα του πλυντηρίου και θα λάμψει σαν καινούρια.
petitemaisonblog.blogspot.com
Recommended Post Slide Out For Blogger