Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.+++Σήμερα Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 6.30μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.+++Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία των Χαιρετισμών στην Παναγία.Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο αρχονταρίκι.+++Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 7.00μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η πρώτη Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία.+++Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Xυμούς Ντομάτας ,πελτέ., και χαρτιά κουζίνας .Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η Ε.Ε. ζήτησε να αφαιρεθεί το φωτοστέφανο από τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.

 Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Να αφαιρεθούν τα φωτοστέφανα από τούς Αγίους Ισαποστόλους Κύριλλο και Μεθόδιο στη Σλοβακία, αποφάσισαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σλοβακία είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, και το 2013 που είναι η 1.150η επέτειος του Σλαβικού Αλφαβήτου θα κόψει νόμισμα των (2) ευρώ με τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο.
Να αναφερθεί ότι η εικόνα των φωτιστών των Σλάβων δεν έγινε αποδεκτή από Μέλη της Ευρωζώνης, τα οποία ζήτησαν να αφαιρεθούν τα φωτοστέφανα από τους Αγίους.


Η επιτροπή ανέφερε ότι «σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε., η Σλοβακία πρέπει να λάβει υπόψη της το γεγονός ότι τα νομίσματα θα κυκλοφορήσουν σε όλη την ζώνη του ευρώ, και ορισμένα κράτη ήδη αντιτίθενται στο νόμισμα, λόγω θρησκευτικής ουδετερότητας».
Πάντως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του γερμανικού κόμματος της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, έκανε λόγο για μια ακόμη απόφαση με αντιχριστιανικά κριτήρια.
«Θέλουν να εκδιώξουν τον χριστιανισμό από την δημόσια σφαίρα της ζωής. Η απόρριψη της πρότασης είναι "γελοία", διότι με την ίδια λογική θα μπορούσε από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία να αφαιρεθούν οι κορώνες των βασιλικών, για να μην βλάψουν τα συναισθήματα των Δημοκρατικών με τα μοναρχικά σύμβολα», δήλωσε το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι η Σλοβακία, κατέθεσε ήδη τροποποιημένο σχέδιο του νομίσματος, το οποίο έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδεκτό.
Τέλος να σημειωθεί ότι το 1980 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄κήρυξε τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο συμπροστάτες της Ευρώπης μαζί με τον Άγιο Βενέδικτο.

000 

Πηγή: Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ρομφαία
Recommended Post Slide Out For Blogger