Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Φωτεινά ορόσημα

+ Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
 κυρού Χριστοδούλου
Υπάρχουν στη ζωή των εθνών και των λαών μερικά φωτεινά ορόσημα ,που έντονα σημαδεύουν την ιστρική τους πορεία.Συνήθως τέτοια ορόσημα είναι σπάνια αναφαίνονται που και που ,αλλά η επίδρασή τους είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα στενά πλαίσια του χρόνου και του χώρου ,γίνεται διαχρονική και υπερόρια.

Ένας τέτοιος λαός είμαστε και εμείς οι Έλληνες που κατοικούμε τούτη την όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη γωνιά της γης.Στο στερέωμά μας το εθνικό λάμπουν κατά καιρούς αστέρια πολύφωτα και λαμπρά,που άλλο περισσότερο και άλλο λιγώτερο καταυγάζουν τον ορίζοντα του γένους μας και οριοθετούν την πορεία του .Χάρις σε αυτά λαός μας βάδισε μέχρι τώρα μέσα από αγκάθια και τριβόλους .πέρασε συμπληγάδες ,αντιμετώπισε παγίδες και χάη ,απεύφυγε κρημνούς και διασώθηκε αλώβητος.
Είμαστε ιδιαίτερα ευνοημένοι από τη Θεία πρόνοια στον πνευματικό μας τομέα γιατί η παράδοσή μας ,αυτή η ζωντανή έκφραση της ζωής μας,είναι έντονα διαποτισμένη από την παρουσία υπέροχων μορφών ,κυριολεκτικά θείων και εμπνευσμένων ,που φανερώθηκαν  στον τόπο σε χρόνια δύσκολα και με το φως που ξεπήδησε από την ψυχή τους ,σκόρπισαν στη γη μας τη δύναμη της αγάπης και την κληρονομιά της ορθοφροσύνης .Έτσι οι μορφές αυτές στέκονται επί αιώνες τώρα σωστοί οδοδείκτες πάνω στα βάθρα,όπου τις ετοποθέτησε η συνείδηση του Γένους μας και εξακολουθούν   να διδάσκουν και να παρακινούν εμάς σήμερα στο δικό μας αγώνα.
(Απόσπασμα από το βιβλίο  του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ,ο φλογερός διδάσκαλος" από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο εκδόσεων Χρυσοπηγή 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger