Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Φωτεινά ορόσημα

+ Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος
 κυρού Χριστοδούλου
Υπάρχουν στη ζωή των εθνών και των λαών μερικά φωτεινά ορόσημα ,που έντονα σημαδεύουν την ιστρική τους πορεία.Συνήθως τέτοια ορόσημα είναι σπάνια αναφαίνονται που και που ,αλλά η επίδρασή τους είναι τόσο μεγάλη που ξεπερνάει τα στενά πλαίσια του χρόνου και του χώρου ,γίνεται διαχρονική και υπερόρια.

Ένας τέτοιος λαός είμαστε και εμείς οι Έλληνες που κατοικούμε τούτη την όμορφη και χιλιοτραγουδισμένη γωνιά της γης.Στο στερέωμά μας το εθνικό λάμπουν κατά καιρούς αστέρια πολύφωτα και λαμπρά,που άλλο περισσότερο και άλλο λιγώτερο καταυγάζουν τον ορίζοντα του γένους μας και οριοθετούν την πορεία του .Χάρις σε αυτά λαός μας βάδισε μέχρι τώρα μέσα από αγκάθια και τριβόλους .πέρασε συμπληγάδες ,αντιμετώπισε παγίδες και χάη ,απεύφυγε κρημνούς και διασώθηκε αλώβητος.
Είμαστε ιδιαίτερα ευνοημένοι από τη Θεία πρόνοια στον πνευματικό μας τομέα γιατί η παράδοσή μας ,αυτή η ζωντανή έκφραση της ζωής μας,είναι έντονα διαποτισμένη από την παρουσία υπέροχων μορφών ,κυριολεκτικά θείων και εμπνευσμένων ,που φανερώθηκαν  στον τόπο σε χρόνια δύσκολα και με το φως που ξεπήδησε από την ψυχή τους ,σκόρπισαν στη γη μας τη δύναμη της αγάπης και την κληρονομιά της ορθοφροσύνης .Έτσι οι μορφές αυτές στέκονται επί αιώνες τώρα σωστοί οδοδείκτες πάνω στα βάθρα,όπου τις ετοποθέτησε η συνείδηση του Γένους μας και εξακολουθούν   να διδάσκουν και να παρακινούν εμάς σήμερα στο δικό μας αγώνα.
(Απόσπασμα από το βιβλίο  του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ,ο φλογερός διδάσκαλος" από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο εκδόσεων Χρυσοπηγή 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger