Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ο π. Πολύκαρπος Μπόγρης στην 5η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων» στη Λευκάδα.


Ο π. Πολύκαρπος Μπόγρης στην 5η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων» στη Λευκάδα (ΦΩΤΟ)Πώς να «γεμίσει» μια «άδεια φωλιά» - Πρακτικές προτάσεις από τον π. Πολύκαρπο Μπόγρη στην 5η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων»
Κάποια στιγμή τα παιδιά ενηλικιώνονται και φτερουγίζουν ελεύθερα προς τη ζωή. 
Η «φωλιά» της οικογένειας μοιάζει να μένει άδεια. Κι όμως, μπορεί να γεμίσει από τους δυο γονείς –ή, καλύτερα, τους δύο συζύγους- που μένουν πίσω και καλούνται να ξαναβρούν το νήμα που τους συνέδεσε στο ξεκίνημα της κοινής τους πορείας, την Αγάπη.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Η πέμπτη συνάντηση των «Διαλόγων Γονέων» που διοργανώνει σε μηνιαία βάση η τοπική μας Εκκλησία έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς γονείς να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα αυτό και να συζητήσουν πρακτικές προτάσεις με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπο Μπόγρη, κληρικό της Ι. Μ. Πειραιώς και Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος διαθέτει μεγάλη ποιμαντική εμπειρία στον ευαίσθητο τομέα της νεότητας και της οικογένειας.

Ο π. Πολύκαρπος μίλησε αρχικά το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2016 στο ζεστό και φιλόξενο χώρο της «Καταφυγής», στην πόλη της Λευκάδας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος π. Θεοφίλου. Στη συνέχεια, σε δείπνο αγάπης που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος, ο π. Πολύκαρπος γνώρισε τους νέους ανθρώπους που διακονούν την τοπική Εκκλησία ως συνεργάτες του νεανικού της έργου και μοιράστηκε μαζί τους προβληματισμούς και αγωνίες.
Το πρωί της επομένης, Κυριακής Α΄ Νηστειών (της Ορθοδοξίας), 20 Μαρτίου 2016 ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και κήρυξε το θείο λόγο.
Στη συνέχεια, στο Δημοτικό Σχολείο Μαραντοχωρίου, συζήτησε με τους γονείς της περιοχής για το «σύνδρομο της άδειας φωλιάς», τονίζοντας πόσο αναγκαίο είναι το ζευγάρι να ανατροφοδοτεί τη συζυγική του σχέση με αγάπη και αλληλοσεβασμό, να έχει την καλή αγωνία για την ανατροφή των παιδιών του και όταν αυτά αναχωρήσουν, να στέκεται κοντά τους από την αναγκαία απόσταση που επιβάλλει ο σεβασμός και η ελευθερία τους, με αμείωτο όμως ενδιαφέρον και στοργή.
Παράλληλα, τα παιδιά απασχολήθηκαν με δραστηριότητες σχετικές με την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή, στην οποία είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία της Ελλάδος η εβδομάδα που διανύουμε. Γνώρισαν έτσι το έργο των όπου γης Ορθόδοξων ιεραποστόλων για να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του Ευαγγελίου, τόσο με λόγια, όσο και έμπρακτα, με έργα αγάπης και συμπαράστασης στους εμπερίστατους Αφρικανούς, Ασιάτες κ.ά. αδελφούς μας.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Απριλίου 2016 με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταύρο Κοφινά, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και Θεολόγο, με θέμα: «Οι προϋποθέσεις για μια υγιή συζυγική σχέση».
Παράλληλα, οι δραστηριότητες του Κέντρου Νεότητας συνεχίζονται:
• Υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γύρω από την τέχνη της Ορθόδοξης Αγιογραφίας («Στο εργαστήρι του Αγιογράφου», με βάση σχετική μουσειοσκευή του Μουσείου Μπενάκη) και την ορκωμοσία των Φιλικών και των οπλαρχηγών της Λευκάδας και της γύρω περιοχής στο εξωκλήσι της Παναγίας των Βλαχερνών μέσα στον Κάμπο.
• Από ομάδα εθελοντών ετοιμάζονται στην «Καταφυγή» χειροποίητες λαμπάδες που θα διατεθούν μέχρι το Πάσχα για την ενίσχυση του Κέντρου Νεότητας.
• Άρχισε τις τακτικές της πρόβες με όρεξη πολλή η θεατρική ομάδα για παιδιά και εφήβους. Και άλλα παιδιά μπορούν ακόμη να γίνουν δεκτά!


Πηγή:  Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας

5oi dialogoi gonewn (1).JPG
 
5oi dialogoi gonewn (2).JPG
 
5oi dialogoi gonewn (3).JPG
 
5oi dialogoi gonewn (4).JPG
5oi dialogoi gonewn (6).JPG
 
5oi dialogoi gonewn (7).JPG
Recommended Post Slide Out For Blogger