Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

« Μη με ξεχνάς –ένα Αφιέρωμα στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα»Την Κυριακή 20 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  ημέρα της Κυριακής της Ορθοδοξίας και αφιερωμένης στην εξωτερική Ιεραποστολή , πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο πανηγύρι .Κι αυτό γιατί όλοι όσοι ήρθαν στην εκδήλωσή μας χάρηκαν και γεύτηκαν από τις μυστικές χάρες και χαρές που κρύβει η Αφρική για όλους μας.

Ήταν όλοι εκεί!! Οι εθελοντές και συνεργάτες των αποστολών που κατεβαίνοντας στην Ουγκάντα ,δίνουν κυριολεκτικά τον εαυτό τους για την υπόθεση της ιεραποστολής. Αλλά και φίλοι και συνεργάτες που εργάζονται στα μετίποισθεν για την υπόθεση της Ιεραποστολής.

Η εκδήλωσή μας που είχε τον τίτλο « Μη με ξεχνάς –Αφιέρωμα στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα»μίλησε ακριβώς για αυτό το πράγμα.Για μία καινούργια ανατολή σε κάποια χώρα .Αλλά και για μία οφειλή που έχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους.

Στο ξεκίνημα της εκδηλώσεως  αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής :Σήμερα μέσα στο πλαίσιο της εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας –αφιερωμένης στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή συνεχίζουμε την μικρή παράδοση να αφιερώνουμε τη ημέρα στην Ιεραποστολική προσπάθειά μας στην χώρα της Ουγκάνταςπου γίνεται επειδή ο Θεός ήθελε και επειδή φιλότιμοι ‘Ελληνες βοηθούν με την καρδιά τους την προσπάθεια της Μονής σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη χώρα και την τόσο πονεμένη.

Όταν ξεκινήσαμε το 2012 κανείς δεν πίστευε ότι το έργο θα πορευόταν και θα συνέχιζε σε εαυτούς τους καιρούς της κρίσης και της οικονομικής δυσκολίας και θα ανδρωνόταν σε ένα δομημένο και οργανωμένο πλαίσιο που επενδύει μακριά.. στις ψυχές ,στην πνευματική ζωή ,στην παιδεία ,στη βελτίωση του τρόπου της ζωής αυτών των ανθρώπων.

Και τώρα πια μπορούμε να το πούμε με τη δύναμη της ψυχής μας πως θα άλλαζε και  τόσο πολύ τον τρόπο που εμείς σκεφτόμαστε .Στην πορεία μας αυτή είδαμε το θεραπευτικό χέρι του Θεού και την παρέμβασή του σε δύσκολες ή αδιάβατες καταστάσεις.

Πολλές οι ιστορίες που καταγράψαμε στο ημερολόγιο της καρδιάς μας αυτά τα χρόνια.Τον Προκόπη ,Τον π.Χρυσόστομο Κόλλια,τη Ρουθ.τη Λίβυ. τον Χριστοφόρο τη τζάτζα Μουτσάρα,Τη μαμά Μαξ,.Το Σαμ ,την Αγγελική τον Σάμπα Κρίστο.Τον Τζάτζα Μουάμι, τη Φωτεινή, τη Φλάβια, τον παπαγιώργη.

Δεν είχαμε αλήθεια κανένα άλλο να μοιραστούμε παρά ένα μεγάλο  ευχαριστώ για την αγάπη και την βοήθεια όλων αυτών των μικρών που βοήθησαν και βοηθούν με γνώμονα  την ψυχή τους.Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως με τη χάρη του θεού θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε όλους εκείνους που τελειώνοντας κάθε ταξίδι μας ,μας λένε και μας χαιρετούν με τα μάτια : "μη μας ξεχνάς"
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται:
Εθνική τράπεζα: 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας George Nyombi.
Ευχαριστούμε..
 
Recommended Post Slide Out For Blogger