Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Και πως θα το βγάλετε στη βάφτιση ;Έρχεται το παιδάκι χαρά Θεού.Kaι πέφτουν οι γονείς και οι συγγενείς και το κυκλώνουν .Ευχές και  πάλι ευχές.Και το ζευγάρι στις καλύτερες ώρες του.Κι άμα τελειώσουν οι ευχές, η ζωή επανέρχεται στα παλιά της .Σαν να το ζητά η ζωή να έχει δυσκολίες και ζόρι.
-Να σας ζήσει .Ίδιος ο πατέρας του ,πάντως τα μάτια του είναι της μάνας,και τα άλλα τα τόσο συνήθη στις επισκέψεις μας σε μικρομάνες.
Κι μετά οι ερωτήσεις.
-Και πως θα το βγάλετε στη βάφτιση.
Προσέξτε! Η ερώτηση είναι παγίδα.Τις πολλές φωνές διαδέχεται η αμηχανία .Και μετά σιωπή ξαφνικά παντού για να ακουστεί η απάντηση.
Προσέξτε και πάλι. Ότι πείτε θα είναι συχνά εις βάρος σας.


Αν πείτε του Μπαμπά σας και όχι του πεθερού, οι από δω φεύγουν αμίλητοι.

Αν πείτε άλλο όνομα, τότε και οι δυο βρίσκονται απέναντί σας.

Έχω βρεθεί σε φασαρία μπροστά που ο μπαμπάς λέει στο ζευγάρι, αν το ονομάσετε έτσι, εγώ δεν θα έρθω στη βάφιση.

Να τα δούμε λίγο ήρεμα....

Άγραφη παράδοση έχουμε στην Ελλάδα να βγάζουμε το πρώτο αγόρι το όνομα του πατέρα του Μπαμπά..και αν είναι κορίτσι το όνομα της μητέρας της μαμάς.Αλλά να το πούμε .Άγραφη παράδοση...

Το όνομα δείχνει σεβασμό( για την Ελληνική ζωή μιλάω) στους γονείς μας σαν μικρό αντόδωρο για την αγάπη ,τη συνεχή προσφορά και την ένοια.Γιατί αν είναι λάθος οι εμμονές των γονιών για το όνομα,θαρρώ πως είναι  εξίσου λάθος και τα παιδιά να χειρίζονται τη ζωή τους εγωιστικά και όταν  είναι να δείξουν αναγνώριση και τιμή στους γονείς τουςέστω και με αυτόν τον τρόπο να μην το κάνουν.Γιατί η αλήθεια είναι  τα παιδιά  παίρνουν ότι  οι γονείς τους δίνουν, αλλά εκεί που είναι τα ίδια να δώσουν είναι μίζεροι.

Και ερχόμαστε στους γονείς..’Εχουν το όνομα σαν την πληρωμή τους.Το όνομα του εγγονού τους είναι το ευχαριστώ για ότι έκαναν στα παιδιά τους.Έτσι είναι και έτσι νιώθουν και ας μην το λένε καθαρά.Κι όμως η πληρωμή τους είναι  πως αξιώθηκαν από το Θεό να γίνουν γονείς και παππούδες.

Χειζόμαστε ένα μικρό θέμα  με λάθος τρόπο και το μεγαλώνουμε.Δεν βλέπουμε το δώρο και μας ενδιαφέρει το όνομα.Η αλήθεια είναι πως πίσω από τέτοιες ιστορίες κρύβονται άλλα.Εγωισμοί και από τις δύο μεριές και μετά το πείσμα,που σου χαλά τη χαρά και σου την κλέβει.

Δεν είναι κακό να μένεις μακριά από τη μεγάλη πνευματική πανήγυρη που είναι το μυστήριο του Βαπτίσματος  του εγγονού σου κρατώντας για σένα τη σκοτεινή γωνιά που ο εγωισμός σου φύλαξε; .Δεν είναι κακό να βάζεις το πείσμα να σε θυμώνει και να τα βλέπεις όλα θωλά; Δεν είναι κρίμα να γίνεσαι άλλος και να μαραζώνεις τώρα που πρέπει να χαρείς;

Μην χάνεις κι άλλο την ουσία.Τις χαρές του Θεού να τις χαίρεσαι έτσι απλά.

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger