Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Και πως θα το βγάλετε στη βάφτιση ;Έρχεται το παιδάκι χαρά Θεού.Kaι πέφτουν οι γονείς και οι συγγενείς και το κυκλώνουν .Ευχές και  πάλι ευχές.Και το ζευγάρι στις καλύτερες ώρες του.Κι άμα τελειώσουν οι ευχές, η ζωή επανέρχεται στα παλιά της .Σαν να το ζητά η ζωή να έχει δυσκολίες και ζόρι.
-Να σας ζήσει .Ίδιος ο πατέρας του ,πάντως τα μάτια του είναι της μάνας,και τα άλλα τα τόσο συνήθη στις επισκέψεις μας σε μικρομάνες.
Κι μετά οι ερωτήσεις.
-Και πως θα το βγάλετε στη βάφτιση.
Προσέξτε! Η ερώτηση είναι παγίδα.Τις πολλές φωνές διαδέχεται η αμηχανία .Και μετά σιωπή ξαφνικά παντού για να ακουστεί η απάντηση.
Προσέξτε και πάλι. Ότι πείτε θα είναι συχνά εις βάρος σας.


Αν πείτε του Μπαμπά σας και όχι του πεθερού, οι από δω φεύγουν αμίλητοι.

Αν πείτε άλλο όνομα, τότε και οι δυο βρίσκονται απέναντί σας.

Έχω βρεθεί σε φασαρία μπροστά που ο μπαμπάς λέει στο ζευγάρι, αν το ονομάσετε έτσι, εγώ δεν θα έρθω στη βάφιση.

Να τα δούμε λίγο ήρεμα....

Άγραφη παράδοση έχουμε στην Ελλάδα να βγάζουμε το πρώτο αγόρι το όνομα του πατέρα του Μπαμπά..και αν είναι κορίτσι το όνομα της μητέρας της μαμάς.Αλλά να το πούμε .Άγραφη παράδοση...

Το όνομα δείχνει σεβασμό( για την Ελληνική ζωή μιλάω) στους γονείς μας σαν μικρό αντόδωρο για την αγάπη ,τη συνεχή προσφορά και την ένοια.Γιατί αν είναι λάθος οι εμμονές των γονιών για το όνομα,θαρρώ πως είναι  εξίσου λάθος και τα παιδιά να χειρίζονται τη ζωή τους εγωιστικά και όταν  είναι να δείξουν αναγνώριση και τιμή στους γονείς τουςέστω και με αυτόν τον τρόπο να μην το κάνουν.Γιατί η αλήθεια είναι  τα παιδιά  παίρνουν ότι  οι γονείς τους δίνουν, αλλά εκεί που είναι τα ίδια να δώσουν είναι μίζεροι.

Και ερχόμαστε στους γονείς..’Εχουν το όνομα σαν την πληρωμή τους.Το όνομα του εγγονού τους είναι το ευχαριστώ για ότι έκαναν στα παιδιά τους.Έτσι είναι και έτσι νιώθουν και ας μην το λένε καθαρά.Κι όμως η πληρωμή τους είναι  πως αξιώθηκαν από το Θεό να γίνουν γονείς και παππούδες.

Χειζόμαστε ένα μικρό θέμα  με λάθος τρόπο και το μεγαλώνουμε.Δεν βλέπουμε το δώρο και μας ενδιαφέρει το όνομα.Η αλήθεια είναι πως πίσω από τέτοιες ιστορίες κρύβονται άλλα.Εγωισμοί και από τις δύο μεριές και μετά το πείσμα,που σου χαλά τη χαρά και σου την κλέβει.

Δεν είναι κακό να μένεις μακριά από τη μεγάλη πνευματική πανήγυρη που είναι το μυστήριο του Βαπτίσματος  του εγγονού σου κρατώντας για σένα τη σκοτεινή γωνιά που ο εγωισμός σου φύλαξε; .Δεν είναι κακό να βάζεις το πείσμα να σε θυμώνει και να τα βλέπεις όλα θωλά; Δεν είναι κρίμα να γίνεσαι άλλος και να μαραζώνεις τώρα που πρέπει να χαρείς;

Μην χάνεις κι άλλο την ουσία.Τις χαρές του Θεού να τις χαίρεσαι έτσι απλά.

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger