Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Η ωριμότητα των εφήβων και οι ανακρίβειες του υπουργού


b1Σεβασθείτε
την Ορθόδοξη
κληρονομιά μας,
το Σύνταγμα και
τις δικαστικές
αποφάσεις.

Κωνσταντίνος Χολέβας
Οι μαθητές που μετείχαν στη φετινή Βουλή των Εφήβων αποδείχθηκαν ωριμότεροι από πολλούς ενηλίκους που διευθύνουν τις τύχες του τόπου. Χαρακτηριστικές ήσαν οι παρεμβάσεις τους υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών, των Ορθοδόξων Θρησκευτικών και των μαθητικών παρελάσεων, οι οποίες ανάγκασαν τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να καταφύγει σε ανακριβείς και ανιστόρητες απαντήσεις.
Στον μαθητή που είπε ότι τα Αρχαία Ελληνικά είναι η ρίζα των Νέων Ελληνικών και ότι δεν μπορεί ένα φυτό να επιβιώσει χωρίς ρίζες, ο Υπουργός απήντησε ότι τα Αρχαία είναι νεκρή γλώσσα!
Πηγή : ΣυνοδοιπορίαΚι όμως, κ. Φίλη, δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε «νεκρή» μία μορφή της ενιαίας ελληνικής, η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά εδώ και πολλούς αιώνες στη Θεία Λατρεία και στις Ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Δεν είναι νεκρή η Αρχαία Ελληνική, η οποία δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί καινούργιες λέξεις στα Νέα Ελληνικά, αλλά και στη διεθνή ορολογία (π.χ. Τηλεματική). Δεν είναι νεκρή η Αρχαία Ελληνική, στην οποία βασίζεται η σύγχρονη ιατρική ορολογία. Όταν ο επιστήμονας, αλλά και ο μη ειδικός, αναφέρεται σε ωάρια, υδατάνθρακες, οισοφάγο κ.λπ., αποδεικνύει καθημερινά  πόσο απαραίτητη είναι σήμερα η εκμάθηση των παλαιοτέρων μορφών της γλώσσας μας.

Είναι ανιστόρητη και ανακριβής η απάντησή σας για τις παρελάσεις, κ. Υπουργέ. Είπατε στους μαθητές ότι είναι μία μορφή στρατιωτικοποιήσεως και ότι καθιερώθηκαν από τη δικτατορία του Ιωάννου Μεταξά το 1937. Το να διδάσκει το σχολείο στα παιδιά μας να περπατούν με  αγέρωχο παράστημα και με πειθαρχημένο και συντονισμένο βήμα είναι στρατιωτική άσκηση; Δεν θα τούς χρειασθεί η πειθαρχία και ο συντονισμός στην επαγγελματική ζωή τους; Μήπως πρέπει να αλλάξετε τους συμβούλους που σας έδωσαν λανθασμένες ιστορικές πληροφορίες; Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι μαθητικές παρελάσεις υπήρχαν πριν από τον Μεταξά. Το 1920 στην  ελεύθερη Σμύρνη παρήλασαν τα σχολεία της πόλεως με ελληνικές σημαίες μπροστά στον  Μητροπολίτη Χρυσόστομο που μαρτύρησε το 1922. Το 1921 όλα τα σχολεία των Αθηνών παρήλασαν στους κεντρικούς δρόμους για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Το καταγράφουν οι εφημερίδες της εποχής.

Ισχυρίζεστε, κ. Φίλη, ότι τα Θρησκευτικά σήμερα διδάσκονται με τρόπο κατηχητικό. Λάθος. Τα βιβλία που καθιερώθηκαν μετά το 2003 δεν παρέχουν κατήχηση, αλλά πληροφόρηση, πάντα υπό το Ορθόδοξο πρίσμα. Άλλωστε στη Β΄ Λυκείου διδάσκονται και τα άλλα  θρησκεύματα.  Προτείνετε ένα σχολείο «ουδετερόθρησκο». Αυτή η ορολογία χρησιμοποιείται  στη Γαλλία, όπου υπάρχει ακόμη έντονη επίδραση από τα αντιχριστιανικά μηνύματα της Γαλλικής Επαναστάσεως. Την Ελλάδα, κ. Φίλη, την απελευθέρωσαν συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όχι ουδετερόθρησκοι. Σεβασθείτε την Ορθόδοξη κληρονομιά μας, το Σύνταγμα και τις δικαστικές αποφάσεις.
Όχι άλλες ανακρίβειες!
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Recommended Post Slide Out For Blogger