Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Στην Παναγία των Ναυμάχων..

Στην Παναγία των Ναυμάχων..
Προσκυνηματική εξόρμηση συμμετοχή σε Ιερά αγρυπνία.Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Θυμάμαι ένα χρόνο πριν... σαν σήμεραΘυμάμαι ένα χρόνο πριν... σαν σήμερα.Είμαι στην Ουγκάντα .Είναι 2015 ...Γυρίζοντας από το σχολείο του Νεκτάριου, του γιού του παπαΓιώργη με πληροφορούν ότι  ο κατασάρκα αδελφός μου, κοιμήθηκε.Η παραμονή  μου στην Ουγκάντα συντομεύθηκε και γύρισα πίσω για τα της εξοδίου ακολουθίας.
Σήμερα  ένα χρόνο μετά κάναμε το μνημόσυνο στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί.Εδώ  δεν έχει κόλυβα, αλλά μοιράζουν σε όλους από λίγο ψωμί.Κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου όλοι κρατούσαν κεριά.
Ένα κεράκι στην πρώτη γραμμή από ένα μωράκι τη διαφορά.
Ήταν ο Ιωάννης που βαφτίστηκε λίγες μέρες πριν ,με το όνομα του αδελφού μου.
Καλόν Παράδεισο αδελφέ.Καλήν αντάμωση 
π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger