Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Δύο πτυχές για τις ψυχές , ζώντων, κεκοιμημένων !

Δύο πτυχές για τις ψυχές  , ζώντων, κεκοιμημένων !
Ονόματα που καρτερούν δακρύρροα γραμμένων !
Χριστός γεννάται , ψάλλετε λαοί και ανυμνείτε !
Σαράντα ειν οι Λειτουργιές ! Όλοι αναπαυθείτε ! ( Ν.Σκ.)
Του Νώντα Σκοποτέα
Αντρείεψε ο καιρός σε μήνα Αρχαγγελίτη ! Ο Αη Γιάννης ο Χρυσόστομος που καρτέραγε απ του Σταυρού την μέρα εξαιρέτως να μνημονευθεί , εόρτασε ξανά και αυτός ! Το έρχου και ίδε του Αγίου Αποστόλου ακούστηκε σαν σάλπισμα  εναρκτήριο!
Άφθαρτο χέρι ευλογεί , στόμα Χρυσό μιλάει !
Έρχου και ίδε Φίλιππος λέει και ακολουθάει !
Την επαύριον του Αγίου Φιλίππου , του Αη Φιλίππου την άλλη μέρα που λέει και ο φιλόθεος λαός μας , ( Ναι , όσο κι αν κάποιοι με σύστημα και σπουδή , λυσσαλέα πασχίζουν να τον …πιστοποιήσουν ως φιλήδονο , εμείς πεισματικά θα τον προσδιορίζουμε ως φιλόθεο!)  πολλοί την προσμένουν ! Όχι για να στολίσουν τα Χριστουγεννιάτικα και να αρχίσουν να ετοιμάζουν τις λίστες με τα ψώνια και τους καλεσμένους να συρρεβεγιονάρουν …Έχουνε  βέβαια και αυτοί μια λίστα να συμπληρώσουν ! Ένα κομμάτι από χαρτί , χωρισμένο στα δυό . Δυό πτυχές για τις ψυχές ! Ζώντων και κεκοιμημένων ! Αντάμα τα ονόματά τους ! 
    Μην το φοβόμαστε στο πλάι τους να βρεθούμε ! Είναι πιο ζωντανοί από τους …ζωντανούς αυτοί ! Σε κάθε Θεία Λειτουργία είναι εκεί στην πρόθεση  , μαζί με τους Αγγέλους και έπειτα καρτερούν ν ακούσουν το δικό τους …απόπλυνον Κύριε και λυτρωτικά να ξανασάνουν…
Αρχινά  η μικρή Σαρακοστή , το ευλογημένο Σαραντάημερο ! Θα ξεκινήσουν τα ταπεινά τούτου του κόσμου κάθε αξημέρωτο,  αντάμα και αυτοί με έναν φιλακόλουθο παπά και τον πιστό του γέρο- ψάλτη, την μια απ τις σαράντα λειτουργιές ! Κάμε Θεέ μου να αξιωθούν πάλι  να τις τελέψουν , να τις προκάμουν όλες και φέτος ! Και όταν κάποιος δικός τους , που τόσο αγάπησαν σταθεί στην δεξιά μεριά του διπτύχου, γεμίζουν τα μάτια τους με χαρμολύπης δάκρυα !

 Μην και ξεχάσουμε κανέναν , στις πτυχές για τις ψυχές ! Μην μείνει αδειανό λευκό στο ψυχοχάρτι ! Όλοι να αναπαυθούν ! Και εκείνος που πάλι θαρρεί πως τον ξεχάσανε και κλαίει με παράπονο απαρήγορο …Θυμήσου τον φέτος αδελφέ μου και γράψτον εκεί στα δεξιά ! Κόψε μεγάλο κομμάτι από χαρτί ! Δεν τον κουράζεις τον παπά , κι αυτός να ΄ ξερες πόσο  ευεργετείται !   Ξεκινά το Σαραντάημερο ! Όνηση και αναπαμό και ελεημοσύνη πνευματική ας προσφέρουμε ! Χρέος μας παντοτινά ανεξόφλητο ! Κρήνη ξεδιψαστική και αστείρευτη κάθε μικρή σπηλιά , κάθε Αγία προσκομιδή  στα Ιερά όλων των Εκκλησιών της φιλόθεης τούτης γης ! Εκεί στην Βηθλεέμ και στον φριχτό τον Γολγοθά της Θείας πρόθεσης λαχταράνε οι ψυχές υγεία ψυχής και σώματος , ανάπαυση και πιότερο Φως ! Καλό Σαραντάημερο ! 
Νώντας Σκοπετέας 
Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή 
Recommended Post Slide Out For Blogger