Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Προσκύνημα στην Κάλυμνο ( β μέρος )



π.Εφραίμ Παναούση
Οι σφουγγαράδες της Καλύμνου ...οι άνθρωποί της.Όλο το νησί γύρω από μια θάλασσα.Οι μισοί να φεύγουμε για μακριά και οι γυναίκες να περιμένουνε την επιστροφή.
Στην Κάλυμνο οι γυναίκες κάναν όλες τις δουλειές και τις αντρικές ακόμα.Ελιές ,χωράφια,ξερολιθιές όλα από τα χέρια των γυναικών .
Ακόμα στο νησί κάνουν εντύπωση τα πολλά μοναστήρια.Καλογερότοπος.Μια σταλιά νησί και είναι γεμάτος ασκητήρια και καθίσματα καλογερικά.Πάνω από το λιμάνι βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω.Παλαιό μοναστήρι που σε καλωσορίζει με το άρωμα της παλιάς καλογερικής.Κελλιά χαμηλά και πέτρα παντού.
Το κελλάκι του Αγίου ,το φτωχικό του κλινάρι ,ο τόπος της προσευχής και της δέησης.Πιο κεί ο ταπεινός επιτάφιος του Αγίου ,οι εικόνες του,το μικρό Ιερό βήμα που λειτουργούσε.Και στην είσοδο θησαυρός ανεκτίμητος ο ιερό του λείψανο ,τεκμήριο της χάριστος του Θεού που αντάμειψε τον ταπεινό του δούλο.
Κρατούμε από την Κάλυμνο τα όμορφα ονόματα των ανθρώπων που μαρτυρούν αλλοτε βυζαντινά κάλλη  και άλλοτε ντόπιες παραδόσεις .Σακελάριος ,Βακίνα,Μικές,Θέμελης.
Γεμάτη ιστορία και αίμα η Καλύμνος .Μα και γεμάτη Ορθοδοξία και παράδοση.Μακάρι οι επισκέπτες να σέβονται πάντοτε την ιερότητα του χώρου και να αφήνουν την καρδιά τους  να χαρεί και να μάθει.









































Recommended Post Slide Out For Blogger