Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ένα ημερολόγιο τοίχου για το κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελεώνα Θηβών .


 Μέσα στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής δραστηριότητας της ομάδος "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η πορεία της εθελοντικής ομάδα διακονίας στο κέντρο κράτησης Τοξικομανών στον Ελεώνα Θηβών .
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο που έχει πολλά να δώσει σε όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
 Η παρουσία  της  εθελοντικής ομάδος " από καρδιάς" και η  δημιουργική απασχόληση με κατασκευές των κρατουμένων είναι μέρος της θεραπείας τους στον αγώνα που δίνουν από τις εξαρτήσεις ,αλλά και η βελτίωση με τη προσωπική τους εργασία των συνθηκών της ζωής τους .
Ήδη έχουμε δημιουργήσει κατασκευές από πηλό ενώ πειραματιστήκαμε και για άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται αυτή τη φορά η κυκλοφορία από την ομάδα «από καρδιάς » ενός ημερολογίου τοίχου για το 2018.Οι ζωγραφιές είναι από τα ίδια τα παιδιά .Όπως θα διακρίνετε, τα έργα τους διακρίνονται από μία αναζήτηση της χαμένης παιδικότητας,των πιο όμορφων δηλαδή χρόνων της ζωής τους. Η δημιοργική απασχόλησή τους είναι κομμάτι της θεραπείας και του προσωπικού τους αγώνα.Τέλος η διάθεση των ημερολογίων συμβάλλει στην ενίσχυση από την ομάδα μας συσκευών αλλά και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για την βελτίωση της καθημερινότητας τους.
Με τη δημιουργία του ημερολογίου  υπενθυμίζουμε ακόμα σε αυτούς τους ανθρώπους το ενδιαφέρον μας γι αυτούς .Με την παρουσία μας κοντά τους  θα θέλαμε  να τους πούμε πως είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο ώστε με τη δύναμη της αγάπης του Θεού,να ξαναβρούν τη δική τους σωστή  πορεία.
Τα ημερολόγια που διατίθενται στη τιμή των 5 ευρώ, θα τα βρείτε στην έκθεση " από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής -Πολυδενδρίου Αττικής Ευχαριστούμε.


Recommended Post Slide Out For Blogger