Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Δημήτρης Κούκλατζης«Παίρναμε μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα, σε ό,τι έχει σχέση με τη θρησκεία, από μοναστήρια, Εκκλησίες.( μέρος Β)



kouklatzisgoneis15518
Η συμπαράσταση του κόσμου

«Φίλοι και οικογενειακό περιβάλλον μας συμπαραστάθηκαν με συγκλονιστικό τρόπο. Ειδικά τα αδέρφια μας και τα ανίψια μας ήταν τα αγχολυτικά μας. Δεν μείναμε μόνοι καθόλου, γιατί αν είσαι μόνος θα τρελαθείς. Μας βοήθησε πάρα πολύ και η αναπάντεχη στήριξη του κόσμου. Δεν περιγράφεται πόσο» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κ. Σοφία. «Τηλεφωνήματα απ’ την πρώτη στιγμή. Επιστολές, εικόνες Αγίων, βιβλία, σημαίες, σταυρούς κ.α. Πολλά αιτήματα φιλίας από αγνώστους στο διαδίκτυο, από μητέρες που δεν γνώριζα. Αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Κυρίες, μεγάλες σε ηλικία έπαιρναν τηλέφωνο, κάποιες συστηματικά. Θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε έναν προς έναν όλους όσοι ήταν δίπλα μας », προσθέτει.


«Παίρναμε μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα, σε ό,τι έχει σχέση με τη θρησκεία, από μοναστήρια, Εκκλησίες, από μεμονωμένα άτομα, που προσευχόταν για μας, για τα παιδιά μας. Αυτό συμπλήρωνε και τη δική μας πίστη και την έκανε πιο ισχυρή… Πολλές ήταν και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης που έγιναν για τα παιδιά. Ευχαριστούσαμε όλους όσοι τα διοργάνωναν και συμμετείχαν αλλά ήταν μία προσωπική επιλογή η αποχή μας. Δεν πηγαίναμε συνειδητά για ν’ αφήσουμε απερίσπαστους αυτούς που συμμετείχαν να δείξουν τη συμπαράστασή τους με τον τρόπο που επέλεξαν αλλά και για να μην καταρρεύσουμε. Όλα ήταν πολύ συγκινητικά. Πώς να το διαχειριστείς; » διευκρινίζει ο κ. Κούκλατζης.

Τα ΜΜΕ

Στην ερώτηση για το πώς βίωναν τα όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν από τα ΜΜΕ η μητέρα του Δημήτρη απαντά στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «Βρεθήκαμε στο επίκεντρο ξαφνικά και όχι από επιλογή. Ειπώθηκαν πάρα πολλά και πάρα πολλές ανακρίβειες. Πολλές φορές μας επηρέαζαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να στεναχωρούμαστε και να μη μπορούμε να κοιμηθούμε».

«Απ’ τη μια στιγμή στην άλλη εκεί που λέει ο λόγος δεν μας ήξερε ούτε η γειτονιά μας, βρεθήκαμε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, των ΜΜΕ. Εκεί όντως είχαμε μια δυσκολία στο να τα διαχειριστούμε. Ήταν πρωτόγνωρες καταστάσεις, ίσως να κάναμε λάθη, ίσως να είπαμε πράγματα που δεν έπρεπε να πούμε και ίσως να εμφανιστήκαμε περισσότερο από αυτό που έπρεπε, από το δέον. Προσπαθήσαμε να τα διαχειριστούμε όσο γινόταν, με τη γνώμη μας, σωστότερα. Ό,τι διαβάζαμε στο διαδίκτυο ή τυχαία βλέπαμε στην τηλεόραση ήταν στενάχωρο και αρνητικό. Η αλήθεια είναι ότι και λόγω της πραγματικότητας δεν υπήρχε τίποτα θετικό να ειπωθεί και γι’ αυτό ευχαρίστησα και δημόσια εκείνα τα ΜΜΕ που προσέγγισαν το θέμα με ευαισθησία και ανθρωπιά, που το κράτησαν στην επικαιρότητα. Οι συζητήσεις-αναλύσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης, τα δημοσιεύματα τα πάντα ήταν αρνητικά. Εγώ σταμάτησα κάποιο διάστημα ν’ ανοίγω τηλεόραση και να διαβάζω οτιδήποτε. Επέλεξα ν’ αφήσω το χρόνο να κυλάει και να στηρίζομαι στην υπεύθυνη ενημέρωση από το προξενείο, από την κυβέρνηση»λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ.Νικος

Η ανακοίνωση της απελευθέρωσης

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή, το μεσημέρι της Τρίτης, ξέραμε ότι τα παιδιά θα πήγαιναν στις 14 Αυγούστου, στο δικαστήριο για τη νέα αίτηση αποφυλάκισης. Η πρόξενος μας ενημέρωσε ότι είχαν ήδη πάει και περιμέναμε να δούμε και πάλι τον Δημήτρη και τον Άγγελο με χειροπέδες στην τηλεόραση. Δεν είχαμε ιδιαίτερους λόγους να ελπίζουμε πως θα γίνει δεκτή η αίτηση. Πάντως το τέλος του εξαμήνου, δηλαδή το τέλος Αυγούστου ελπίζαμε να σηματοδοτήσει κάποια εξέλιξη», αφηγείται η κ. Σοφία.

«Το εξάμηνο ήταν ένα όριο χρονικό, υπό την έννοια ότι ήταν το εύλογο χρονικό διάστημα εντός του οποίου έπρεπε φυσιολογικά ν΄ απαγγελθεί το κατηγορητήριο. Οπότε λέγαμε ας γίνει μέχρι το τέλος Αυγούστου κάτι, ας υπάρξει κάποια εξέλιξη, όχι η απελευθέρωση, απλά το κατηγορητήριο και να ξεκινήσει η διαδικασία ορισμού της δίκης. Αυτό περιμέναμε»λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κ. Σοφία

Η γειτνίαση με την Τουρκία

«Σε ότι με αφορά, εγώ δεν έχω τίποτα να χωρίσω με τους φιλήσυχους ανθρώπους της Αδριανούπολης. Είχαμε μια καλή σχέση, όχι προσωπική δεν γνώριζα κανέναν, λόγω του ότι όμως είναι τα πάτρια εδάφη των γονέων μου, πήγαινα συχνά. Ο λόγος των επισκέψεών μου ήταν η παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας η οποία άρχισε να πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο μετά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιου, από τον Οκτώβρη του 2014 και για φωτογράφηση όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών μνημείων που έχουν διασωθεί στην Αδριανούπολη. Αυτός ήταν ο λόγος που την επισκεπτόμουν συχνά και ανεμπόδιστα, ποτέ κανείς δεν μας έφερε σε δύσκολη θέση.

Με τους ανθρώπους εκεί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ήταν φιλικοί και κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μας, με όσους συναναστραφήκαμε και μάλιστα έδειχναν τη συμπάθειά τους. Οπότε δεν έχει διαφοροποιηθεί τίποτα σχετικά με την περιοχή. Το ότι η εξουσία μας οδήγησε σ’ αυτή την περιπέτεια, αυτό είναι άλλο θέμα», διευκρινίζει ο Νίκος Κούκλατζης.

Στην ερώτηση για το κατά πόσο όλη αυτή η περιπέτεια τους προκαλεί μεγαλύτερη αγωνία ή ανησυχία για το επάγγελμα του Δημήτρη και οι δύο απαντούν στο ΑΠΕ ΜΠΕ : «Δεν έχουμε καμία αγωνία. Ο Δημήτρης ξέρει τη δουλειά του και είναι καλός γιατί αγαπάει αυτό που κάνει. Δεν τον φοβόμαστε. Πιστεύουμε ότι έχει ψυχικές δυνάμεις. Απέδειξε ότι και στα δύσκολα αντέχει. Είναι δυνατός. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο στρατός είναι οικογένεια και είναι δίπλα μας. Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε το διάστημα της κράτησης αλλά θα κρατήσουμε τη συγκλονιστική συμπαράσταση απ’ όλο τον Ελληνισμό και τη συμμετοχή όλων στη χαρά μας».
Recommended Post Slide Out For Blogger