Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.+++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης . +++ Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 6.15μ.μ. στον Σύνδεσμο Αγάπης 'ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3 στο Παγκράτι, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναουση με θέμα : Αγία Φιλοθέη -Η κυρά των Αθηνών .Στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού.+++Με την ακολουθία του εσπερινού αυτήν την Κυριακή ξεκινά η κατανυκτική περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.Αυτήν την Κυριακή λοιπόν 22 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Α κατανυκτικού εσπερινού της συγνώμης .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία στο Αρχονταρίκι .Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή +++ Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής από 1η έως 4 η Μαίου 2026 στο Ιερό Νησί της Πάτμου.Πληροφορίες στη σελίδα μας .

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

“Νά βλέπεις τούς ἄλλους ὡς ἁγίους…”

Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης


Παιδί μου, ὁ καρπός τῆς ἡσυχίας πού ἐπιδιώκεις εἶναι νά ἐπιδιώκεις νά βλέπεις τούς ἄλλους ὡς ἁγίους, ὡς ἀγγέλους. 
Ὅταν βλέπεις στούς ἄλλους ἐλαττώματα καί ἰδίως στόν Γέροντά σου, νά ξέρεις ὅτι ἔπεσε ἡ πνευματική σου ζωή, ὑποβιβάστηκε, καί χρειάζεται πολλή μετάνοια καί αὐτομεμψία.
Πηγή : Αντέχουμε


Ὅταν βλέπω καί κρίνω μέσα μου τούς ἀδελφούς μου, νά ξέρω ὅτι δέν πάω καλά…


Πρέπει νά πιστέψω καλά μέσα μου, ὅτι ὁ κάθε ἀδελφός εἶναι καλός καί ἅγιος καί μόνο ἐγώ εἶμαι ὁ πιό ἀχρεῖος.
Σέ κάθε παρεξήγηση νά βάζω ἐγώ μετάνοια, εἴτε φταίω εἴτε ὄχι, γιά νά εἶμαι πάντα εἰρηνικός μέ τούς ἄλλους καί νά εἶναι μαζί μου ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ.
Ποτέ νά μήν κοινωνήσω τά θεῖα Μυστήρια ἄν ἔχω πικράνει κάποιον ἀδελφό καί δέν ἔχω συνδιαλλαγεῖ μαζί του.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ
Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης
.
Ἀντιγραφή γιὰ τὸ «σπιτὰκι τὴς Μέλιας»
Ἀπό τό βιβλίο, «Ὁ χαρισματοῦχος ὑποτακτικός Γέροντας Ἐφραίμ ὁ Κατουνακιώτης», Γέροντος Ἰωσήφ Βατοπαιδινοῦ.
ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΛΟΓΟΣ ΑΝΟΙΞΗ 2013
Περιοδική ἔκδοση τοῦ Ἱ. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μοσχάτου
Recommended Post Slide Out For Blogger