+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Απριλίου 2019


Τετάρτη   3 Απριλίου   6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία στο Αρχονταρίκι
Παρασκευή 5 Απριλίου   7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
5.00μ.μ. Α  Ακολουθία  της   Δ στάσης των Χαιρετισμών
7.30μ.μ. Β  Ακολουθία  της   Δ   στάσης των Χαιρετισμών

Σάββατο   6 Απριλίου  7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
Κυριακή   7 Απριλίου  ( Δ  Κυριακή Νηστειών –Ιωάννου της Κλίμακος)  6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.  Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία .
6.00μ.μ. Ακολουθία του   Ε   κατανυκτικού εσπερινού . Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών που  πραγματοποιείται κάθε Κυριακή των κατανυκτικών εσπερινών ,με θέμα : «Η μετά θάνατον ζωή» .
Τετάρτη   10  Απριλίου   6.00μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος
Παρασκευή 12  Απριλίου   7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
5.00μ.μ. Α  Ακολουθία  του Ακαθίστου Ύμνου
7.30μ.μ. Β  Ακολουθία  του   Ακαθίστου Ύμνου
Σάββατο    13 Απριλίου  Ακαθίστου Ύμνου  7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
Κυριακή   14  Απριλίου  (   Κυριακή Νηστειών –Αγίας Μαρίας Αιγυπτίας )  6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. 
6.00μ.μ.  Ακολουθία του   ΣΤ   κατανυκτικού εσπερινού . Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών που  πραγματοποιείται κάθε Κυριακή των κατανυκτικών εσπερινών ,με θέμα : «Η μετά θάνατον ζωή» .
Τετάρτη  17 Απριλίου  6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
Παρασκευή  19 Απριλίου 6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
Σάββατο 20 Απριλίου ( Ανάστασις του Λαζάρου ) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
4.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού της Κυριακής των Βαίων ( Αμέσως μετά θα ετοιμάσουμε στο Αρχονταρίκι τα βάγια που θα μοιράσουμε στην εκκλησία  μας την επόμενη ημέρα)
Κυριακή  21  Απριλίου ( των Βαϊων) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας θα μοιραστούν  τα βάγια .
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί  προβολή της ταινίας  : «Εξοδος 1826» Με αφορμή την έξοδο του Μεσσολογίου την Κυριακή των Βαίων του 1826
Μεγάλη Δευτέρα  22  Απριλίου  (Ιωσήφ του Παγκάλου) 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί επίκαιρη ομιλία με θέμα : «Ο Άγιος Ληστής  του Σταυρού »  .
Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου (Των Δέκα Παρθένων) 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι ακολουθεί  προβολή  ταινίας
Μεγάλη Τετάρτη  24 Απριλίου (της αλειψάσης τον Κύριον)7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.
5.00μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου.
Μεγάλη Πέμπτη  25 Απριλίου (Μυστικού Δείπνου) 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
6.30μ.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών . Αμέσως μετά το τέλος της ακολουθίας ,θα στολίσουμε τον επιτάφιο του Κυρίου μας ,στο αρχονταρίκι  της Ιεράς Μονής
Μεγάλη Παρασκευή  26  Απριλίου (Άγια Πάθη ) 8.00π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και Ακολουθία του εσπερινού της Αποκαθηλώσεως
7.00μ.μ. Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου και περιφορά του επιταφίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής
Μέγα Σάββατο 27  Απριλίου 8.00π.μ.Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.Η Ακολουθία θα τελεστεί στο Ιερό Κουβούκλιο του επιταφίου.
11.00μ.μ. Ακολουθία της Ιεράς Παννυχίδος ,Ανάστασις και Θεία Λειτουργία του Πάσχα.
Κυριακή του Πάσχα  28 Απριλίου  6.00μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης
Δευτέρα του Πάσχα  29 Απριλίου 7.30π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία


Recommended Post Slide Out For Blogger