.Την Τρίτη 23 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Mαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Λιγότερα σκουπίδια για πέταμα λόγω κρίσης

Το φαγητό που περισσεύει γίνεται πλέον το γεύμα της επόμενης ημέρας
Σε εποχές κατοχής έχουν γυρίσει οι ελληνικές οικογένειες οι οποίες κάνουν πλέον οικονομία και στο φαγητό τους. Δεν είναι οι μειωμένες αγορές τροφίμων ή οι περιορισμένες έξοδοι σε καταστήματα εστίασης, αλλά τα ίδια τα σκουπίδια των πολιτών που προδίδουν τη νέα τάση.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, μόνο στο Δήμο Αθήνας, το πρώτο 10μηνο του 2011 «έκλεισε» με μειωμένα τα απορρίμματα κατά 27% ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.


Τα περισσεύματα έχουν γίνει πλέον για πολλές οικογένειες το γεύμα της επόμενης ημέρας ενώ θα σκεφτούν πολύ σοβαρά πριν πετάξουν ο,τιδήποτε στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στη συλλογή και διαλογή σκουπιδιών, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που ανακάλυπταν στους κάδους κουτιά με τα μισά κομμάτια πίτσας μέσα. Πλέον δεν υπάρχουν υπολείμματα διατροφής ούτε για δείγμα.

Ο όγκος των σκουπιδιών που καταλήγει στη χωματερή των Άνω Λιοσίων ήταν μειωμένος κατά 17% μέσα στον προηγούμενο χρόνο. Κοινή ομολογία των αρμόδιων φορέων ότι η οικονομική κρίση κατάφερε να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών και όχι η περιβαλλοντική συνείδηση που θα έπρεπε να είχαμε.
Πηγή: Newsbeast.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger