+++ Η πνευματική ζωή βήμα-βήμα. Κυκλοφορεί σε λίγο από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή+++Συνεχίζονται και αυτήν την Πέμπτη οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά την προσέγγιση στο βιβλίο "Η εν Χριστώ Ζωή μου " του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης .Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία. +++ Προετοιμάζουμε το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες .

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Νέα αθώωση στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου

batoapedi
Γράφει η Romfea.gr - 21.28
Αθώοι κρίθηκαν ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών από την κατηγορία της άρνησης μαρτυρίας.
Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το με αρ. 2087/2011 βούλευμά του έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε αθώους του Μοναχούς από την κατηγορία της άρνησης μαρτυρίας επειδή αυτοί αρνήθηκαν, όταν κλήθηκαν, να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2008 που διερευνούσε την υπόθεση των ανταλλαγών της Λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του Δημοσίου.

Τότε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν να δικασθούν απ’ ευθείας στο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών.
Όμως άσκησαν προσφυγή κατά της απ’ ευθείας κλήσεως και έτσι η υπόθεση έφθασε για να κριθεί στο Συμβούλιο, το οποίο και τους αθώωσε.
Το Συμβούλιο έκρινε ότι είναι παράνομη η «μαρτυροποίηση» προσώπων που έχουν ήδη εξετασθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις στα πλαίσια προκαταρτικής εξέτασης.
Τυχόν δε εξέτασή τους θα παραβίαζε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Recommended Post Slide Out For Blogger