+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποτολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Aναδυκνείεται στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ο τάφος του Ιωσήφ Ρωγών

agrinionews.gr
Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάδειξης του τάφου του Ιωσήφ Ρωγών. Το μνημείο επισκέφτηκαν, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς και ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, ο όποιος δήλωσε :» Αποτελει ιστορικό και ηθικό μας καθήκον η ανάδειξη του μνημείου ενός Ιεράρχη ο οποίος ήταν η ψυχή των Εξοδιτων.»Ο Ιωσήφ, Επίσκοπος Ρωγών ήταν παρών στο Μεσολόγγι από την πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου. Πριν αρχίσει η τρίτη πολιορκία από τον στρατό του Κιουταχή και του Ιμπραήμ είχε ήδη αναδειχθεί σε πνευματικό καθοδηγητή των πολιορκημένων.
Τον Αύγουστο του 1823 τέλεσε την κηδεία του Μάρκου Μπότσαρη και τον Μάρτιο του 1825 κήδευσε τον Λόρδο Βύρωνα..Αυτός κατέστρωσε το αναλυτικό σχέδιο της Εξόδου, όπως μαρτυρεί ο Νικόλαος Κασομούλης. Ο επίσκοπος Ιωσήφ ήταν επικεφαλής της τρίτης φάλαγγας με τα γυναικόπαιδα, που οπισθοδρόμησε .Όσοι επέστρεψαν στην πόλη σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και Αιγυπτίους.
Ο Ιωσήφ αντιστάθηκε επί τρεις ημέρες στο νησάκι του Ανεμόμυλου . Στο τέλος έβαλε φυτίλι στην πυριτιδαποθήκη και ανατινάχθηκε μαζί με συμπολεμιστές και με Τούρκους εισβολείς. Λέγεται ότι δεν πέθανε αμέσως από την έκρηξη. Οι εισβολείς τον βρήκαν ημιθανή μετά την έκρηξη και τον θανάτωσαν με μαρτυρικό τρόπο στις 13 Απριλίου 1826.
apfilipposgrammatikous.blogspot.com και συνοδοιπορία
Recommended Post Slide Out For Blogger