. +++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: «Θα πολεμήσουμε για να φοράει ο κόσμος σταυρό»


Συντάχθηκε από τον/την Romfea.gr



Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης,
Την απόφαση των Βρετανικών Αρχών να υπερασπιστούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων την εταιρική πολιτική που προβλέπει οι υπάλληλοι να μην φορούν το σταυρό, σχολίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Россия-24», εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το εν λόγω μέτρο.
«Λυπάμαι πολύ για τα όσα συμβαίνουν στην Αγγλία. Έχω ζήσει σ’ αυτή την χώρα και είδα μόνος μου, πως τα φιλελεύθερα και αντιχριστιανικά πρότυπα κατακτούν το δημόσιο χώρο όλο και περισσότερο», ανέφερε ο κ. Ιλαρίων.

Επίσης πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έζησαν διωγμούς εναντίον της Εκκλησίας, και γι΄ αυτό δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να σου βγάζουν με βία τον σταυρό που φοράς».
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε και σε μια προσωπική του εμπειρία που είχε στο σχολείο όταν ήταν μικρός.
«Όταν ήμουν στο σχολείο, μια δασκάλα ανακάλυψε ότι φορούσα κρυφά σταυρουδάκι κάτω από το πουκάμισο, τότε προσπάθησε να το βγάλει…», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι αυτό, είναι «μεγάλο σφάλμα εκ μέρους των σύγχρονων δυτικών φιλελεύθερων, οι οποίοι στην ουσία επιβάλουν στους ελεύθερους ανθρώπους πρότυπα ολοκληρωτικών καθεστώτων».
«Κατ΄ εμέ πρόκειται για μια παραφροσύνη και έσχατη ηθική διαφθορά, όταν αυτά τα πρότυπα όχι μόνο καθιερώνονται αλλά και συζητιούνται ακόμα. Κακό είναι να φοράει κανείς ένα σταυρουδάκι στο λαιμό; Μπορεί να βλάψει κανένα; Μα πώς;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.
Ενώ κλείνοντας πρόσθεσε: «Γιατί επιτρέπουν να φοράει κανείς ένα κολιέ, ένα φυλαχτό, μια εικονίτσα με παράσταση μιας τραγουδίστριας, ενώ ένας πιστός απαγορεύεται να φορά ένα σταυρουδάκι; Ποτέ δε θα το δεχθούμε και θα αγωνιστούμε».
Recommended Post Slide Out For Blogger