+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σημαντικός περιορισμός της τρύπας του όζοντος



Ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης δείχνει η τρύπα του όζοντος η οποία όχι μόνο έχει σταματήσει να μεγαλώνει, αλλά το στρώμα της πυκνώνει όλο και περισσότερο. Καταγράφεται πλέον μια σαφής τάση...

αύξησης του όζοντος στη στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου 42 χιλιομέτρων, με μέσο ρυθμό πάνω από 3% ανά δεκαετία, ενώ και το συνολικό όζον σε όλη την ατμόσφαιρα φαίνεται να αυξάνει.

Όμως, αναμένεται να περάσουν τουλάχιστον δέκα ακόμη χρόνια, έως ότου αρχίσει να συρρικνώνεται πραγματικά η τρύπα πάνω από την Ανταρκτική, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έκθεση από 300 ερευνητές του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) και του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO).
Πηγή : Τρομακτικό

«Τώρα, για πρώτη φορά, με αυτή την έκθεσή μας λέμε πως βλέπουμε ενδείξεις πλέον για μια μικρή αύξηση στο συνολικό όζον. Αυτό σημαίνει, ότι έχει αρχίσει πια η ανάκαμψη του στρώματος του όζοντος σε όρους συνολικού όζοντος», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας του WMO Γκάιρ Μπράαθεν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, το BBC και το "Nature".

Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τους ανθρώπους από την καρκινογόνο υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Η παγκόσμια συμφωνία του 1987 (Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να «φρεναριστεί» η έως τότε αραίωση και εξαφάνιση του όζοντος. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις της UNEP, η απαγόρευση των χλωροφθορανθράκων που επιβλήθηκε τότε και έχει επιφέρει σήμερα την μείωσή τους στην ατμόσφαιρα κατά 10% έως 15% σε σχέση με το αποκορύφωμά τους το 2000, θα μειώσει κατά 2 εκατομμύρια τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος ετησίως έως το 2030. Οφέλη, έχουν ήδη καταγραφεί στην ανθρώπινη υγεία (στα μάτια, στο ανοσοποιητικό σύστημα κ.α.), καθώς επίσης στα ζώα και στη γεωργία.

Το στρώμα του όζοντος πάνω από τη Γη αναμένεται, έως τα μέσα του τρέχοντος αιώνα, να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1980.  «Η εξέλιξη στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, όταν η τρύπα του όζοντος μεγάλωνε από έτος σε έτος, έχει πια σταματήσει, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Θεωρούμε ότι γύρω στο 2025 θα είμαστε σε θέση να πούμε με βεβαιότητα ότι η τρύπα του όζοντος μικραίνει», δήλωσε ο Γκάιρ Μπράαθεν.

Η τρύπα του όζοντος έφθασε να έχει έκταση - ρεκόρ περίπου 30 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων το 2006, ενώ σήμερα έχει έκταση γύρω στα 20 εκατομμύρια, αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το φεγγάρι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι τα αέρια του θερμοκηπίου αλλάζουν τη σύνθεση και δομή της ατμόσφαιρας. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοι τονίζουν πως τα επίπεδα του όζοντος συνδέονται στενά με το κλίμα, καθώς η έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων πως πολλές απο τις ουσίες που προέρχονταν απο τα θεμοκήπια και τα αέρια ευθύνονταν για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πηγή
Recommended Post Slide Out For Blogger