+++ Πανηγυρίζει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 5.30μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου . ενώ θα ακολουθήσει ομιλία για τηη ζωή του Ιερού Χρυσοστόμου .Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα όποιος μπορεί και θέλει να είναι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής με όσα εργαλεία κήπου διαθέτει ο καθένας ( τσουγκράνες, τσάπες,κλαδευτήρια) για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου της Μονής . Για την προσφορά του κόπου σας και της καρδιάς σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Πανήγυρις 2025 Συνδέσμου Αγάπης '' ο Ιερός Χρυσόστομος"

Πανήγυρις 2025 Συνδέσμου Αγάπης '' ο Ιερός Χρυσόστομος"
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστήμονες ανακάλυψαν τον ρόλο που παίζει ο ύπνος στη μνήμη


mmrslp 6-6-2014Μία σημαντική ανακάλυψη έκανε ομάδα Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων, καθώς βρήκε τον μηχανισμό με τον οποίο o καλός νυχτερινός ύπνος...
βελτιώνει τη μάθηση και τη μνήμη.
Για τις ανάγκες της μελέτης τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό"Science", οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν προηγμένα μικροσκόπια προκειμένου να παρακολουθήσουν τον σχηματισμό νέων συνδέσεων μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων (συνάψεις) κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Είναι γνωστό ότι ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη και τη μάθηση. Το τι πραγματικά συμβαίνει, ωστόσο, στο εσωτερικό του εγκεφάλου αποτελούσε εδώ και καιρό πηγή σημαντικής συζήτησης.

Αυτό είναι που θέλησαν να ανακαλύψουν οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και τοΠανεπιστήμιο Σενζέν του Πεκίνου, εκπαιδεύοντας ποντίκια να αναπτύξουν μία νέα δεξιότητα – να περπατούν επάνω σε μια περιστρεφόμενη ράβδο.
Στη συνέχεια, κοίταξαν στο εσωτερικό του εγκεφάλου των ποντικιών με ένα μικροσκόπιο για να δουν τι ακριβώς συνέβαινε όταν τα ζώα κοιμούνταν ή στερούνταν ύπνου.
Η μελέτη τους έδειξε ότι ο εγκέφαλος των ποντικιών που κοιμούνταν σχημάτιζε σημαντικά περισσότερες νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων. Κοινώς, τα ποντίκια αυτά είχαν την ικανότητα να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα.
Διαταράσσοντας, μάλιστα, συγκεκριμένες φάσεις του ύπνου, η ερευνητική ομάδα κατάφερε να δείξει ότι ο βαθύς ύπνος ή ο ύπνος βραδέων κυμάτων είναι αναγκαίος για τον σχηματισμό της μνήμης, καθώς, κατά το στάδιο αυτό, ο εγκέφαλος έπαιζε σε "επανάληψη" τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα νωρίτερα μέσα στην ημέρα.
«Η ανακάλυψη ότι ο ύπνος προωθεί νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων είναι νέα. Κανείς δεν το γνώριζε αυτό μέχρι τώρα», δήλωσε ο Δρ. Γουέν-Μπιάο Γκαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.
«Πιστεύαμε ότι ο ύπνος βοηθούσε, αλλά θα μπορούσαν να συμβάλουν και άλλα πράγματα. Εμείς δείξαμε ότι ο ύπνος βοηθάει πραγματικά στη δημιουργία νέων συνδέσεων και ότι, κατά τη διάρκειά του, ο εγκέφαλος δεν ησυχάζει, αλλά αναπαράγει ό, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της ημέρας», προσέθεσε.
Πηγή : directNEWS.g
Recommended Post Slide Out For Blogger