.+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η ασθένεια που "κρύβεται" κάτω από την σκλήρυνση κατά πλάκας.


Η ασθένεια που "κρύβεται" κάτω από την σκλήρυνση κατά πλάκας


Η κόπωση που πολλοί άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας (Multiple Sclerosis - MS) αναφέρουν ότι αισθάνονται συχνά μπορεί να είναι σημάδι από μια αδιάγνωστη διαταραχή του ύπνου, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Clinical Sleep Medicine.



Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι διαταραχές του ύπνου, που είναι συχνές μεταξύ των ανθρώπων με MS, συχνά μένουν αδιάγνωστες και χωρίς θεραπεία. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η υπνική διαταραχή μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της MS, καθώς και τη συνολική ψυχολογική κατάσταση του ασθενούς, επισημαίνουν οι επιστήμονες.
Πηγή : Ενοριακή ζωή


Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει τη λευκή ουσία στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αν και η αιτία της MS είναι ασαφής, πιστεύεται πως είναι μια αυτοάνοση κατάσταση. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν απώλεια της όρασης, ίλιγγο, αδυναμία και μούδιασμα. Η κόπωση είναι επίσης ένα βασικό σύμπτωμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά 2.400 ανθρώπων που είχαν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 54 έτη.


Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία τους στον ύπνο, τυχόν συμπτώματα ημερήσιας υπνηλίας, αϋπνίας και του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών.

Σχεδόν το 52% των συμμετεχόντων απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερα από 30 λεπτά για να αποκοιμηθεί το βράδυ. Σχεδόν το 11% απάντησε ότι χρειάζεται κάποια φαρμακευτική αγωγή για να τους βοηθήσει να κοιμηθούν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερο από το 70% από τους συμμετέχοντες είχαν τουλάχιστον μία διαταραχή του ύπνου. Σχεδόν το 38% διαγνώστηκε με αποφρακτική άπνοια ύπνου, σχεδόν το 32% είχαν μέτρια έως σοβαρή αϋπνία και περίπου το 37% είχε το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που είχαν διαταραχή του ύπνου, αποδείχτηκε ότι ποτέ δεν τους είχε διαγνωστεί αυτή η ασθένεια από κανέναν γιατρό στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, μόνο το 4% των ατόμων με αποφρακτική άπνοια ύπνου είχαν διαγνωστεί καταλλήλως από κάποιον γιατρό.

Πηγή:  onmed.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger