..+++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων του θαυματουργού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Φιλανθρωπική εκδήλωση- απογευματινό ΤσάιΗ Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Απογευματινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - φιλανθρωπικό τσάι, με σκοπό την ανθρώπινη και πνευματική ενίσχυσή μας αλλά και την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική ιεραποστολή. Σας περιμένουμε Τιμή προσκλήσεως : 5 ευρώ Οι προσκλήσεις διατίθενται στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής . Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος με πανέμορφα δώρα με λαχνούς έναντι 2 ευρώ για τον ίδιο σκοπό+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Συνταγή της Ημέρας Γλυκό καρπούζι.





Υλικά συνταγής...


1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο άσπρο μέρος)

1 κιλό ζάχαρη

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

4 λεμόνια (ο χυμός τους)


Διαδικασία συνταγής

Πηγή : Τρομακτικό


Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια περίπου στο μισό μέγεθος της παλάμη μας. Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού, με το χυμό από τα 3½ λεμόνια και νερό σε λεκανάκι. Βάζουμε και πιάτα ανάποδα από πάνω για να τα πιέζουν και να παραμένουν βυθισμένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες.


Στραγγίζουμε τις φλούδες και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε.


Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.


Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει.


Σφραγίζουμε τα βάζα.

Recommended Post Slide Out For Blogger