Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά στις 6.30μ.μ. από στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι +++ Πανηγυρίζει την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025 με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου η Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής .Η φετινή πανήγυρις θα έχει μία ιδιαίτερη λαμπρότητα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να τίθενται καθόλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως Ιερά Λείψανα των Αγίων Μεγάλων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου και Ιωάννου του Χρυσοπστόμου.Σε λίγες μέρες το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Συνταγή της Ημέρας Γλυκό καρπούζι.





Υλικά συνταγής...


1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο άσπρο μέρος)

1 κιλό ζάχαρη

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

4 λεμόνια (ο χυμός τους)


Διαδικασία συνταγής

Πηγή : Τρομακτικό


Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια περίπου στο μισό μέγεθος της παλάμη μας. Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού, με το χυμό από τα 3½ λεμόνια και νερό σε λεκανάκι. Βάζουμε και πιάτα ανάποδα από πάνω για να τα πιέζουν και να παραμένουν βυθισμένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες.


Στραγγίζουμε τις φλούδες και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε.


Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.


Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει.


Σφραγίζουμε τα βάζα.

Recommended Post Slide Out For Blogger