+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Η Συνταγή της Ημέρας Γλυκό καρπούζι.





Υλικά συνταγής...


1 κιλό φλούδα καρπουζιού (την ζυγίζουμε αφού καθαρίσουμε από το πράσινο περίβλημα και αφήσουμε λίγη κόκκινη σάρκα πάνω στο άσπρο μέρος)

1 κιλό ζάχαρη

1 κλωναράκι αρμπαρόριζα

4 λεμόνια (ο χυμός τους)


Διαδικασία συνταγής

Πηγή : Τρομακτικό


Κόβουμε τις φλούδες σε κομμάτια περίπου στο μισό μέγεθος της παλάμη μας. Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού, με το χυμό από τα 3½ λεμόνια και νερό σε λεκανάκι. Βάζουμε και πιάτα ανάποδα από πάνω για να τα πιέζουν και να παραμένουν βυθισμένα. Τα αφήνουμε για 2 ώρες.


Στραγγίζουμε τις φλούδες και βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Βάζουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά και ξαφρίζουμε.


Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.


Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό. Προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει.


Σφραγίζουμε τα βάζα.

Recommended Post Slide Out For Blogger