+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή !!- Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π) +++ Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελείται στις 7.00μ.μ. η Παράκληση της Παναγίας .+++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου ,την Αίγινα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6.00π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα.Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή.Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο λοχίας που έσωσε μόνος του 20 μετανάστες στη Ρόδο

 

Η συγκλονιστική περιγραφή του

Δίχως δεύτερη σκέψη, έπεσε στα κρύα νερά της παραλίας Ζέφυρος για να βοηθήσει τους μετανάστες τους δουλεμπορικού που βυθίστηκε, μερικές δεκάδες μέτρα από την ακτή. Και κατάφερε να σώσει 20 από αυτούς.

Ο λόγος, γράφει η εφημερίδα Δημοκρατία, για τον λοχία ΕΠΟΠ Αντώνη Ντεληγιώργη, η φωτογραφία του οποίου την ώρα που προσπαθούσε να σώσει μία από τις ναυαγούς έκανε μέσα σε λίγα λεπτά τον γύρο του διαδικτύου.

«Επινα καφέ με φίλους, όταν ξαφνικά άκουσα φωνές. Αμέσως μετά είδα ασθενοφόρα και περιπολικά. Όταν έφτασα, αυτό που αντίκρισα ήταν εφιαλτικό. Η θάλασσα ήταν γεμάτη από τα συντρίμμια του παλιού ξύλινου σκάφους. Οι ναυαγοί ήταν σκορπισμένοι, άλλοι αριστερά, άλλοι δεξιά. Κάποιοι είχαν γαντζωθεί σε ό,τι υπήρχε και επέπλεε και εκλιπαρούσαν σε βοήθεια. Ορισμένοι προσπαθούσαν να κολυμπήσουν, όμως τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν στη περιοχή δεν τους άφηναν να προσεγγίσουν την ακτή. Αλλά και τα κοφτερά βράχια τούς εμπόδιζαν» περιγράφει o Αντώνης Ντεληγιώργης.
Πηγή : Newsbeast.gr



Ο ίδιος έβγαλε την μπλούζα του και έπεσε στο νερό. Οπως αναφέρει, η θάλασσα ήταν γεμάτη από το πετρέλαιο του δουλεμπορικού και η μυρωδιά ήταν αποπνικτική. Κατάφερε, ωστόσο, να φτάσει κάποιους από τους ναυαγούς, που βρίσκονταν πάνω σε μια σανίδα. Ομως ήταν δύσκολο να τους μεταφέρει στη στεριά, καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού.
«Υπήρχε και μια γυναίκα εννέα μηνών έγκυος, την οποία με βοήθησαν και άλλοι να βγάλω έξω. Με το ζόρι, στην αρχή, κατάφερα να μεταφέρω δυο τρία άτομα στη στεριά. Ηταν καμιά δεκαριά στο ίδιο σημείο. Ανάμεσά τους ήταν κι ένας 40χρονος άνδρας, που ανέπνεε με δυσκολία. Είχε σχεδόν χάσει τις αισθήσεις του. Αργότερα έμαθα ότι, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, τελικά δεν τα κατάφερε. Εκείνο που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν η εικόνα του παιδιού που ανασύρθηκε νεκρό στα χέρια ενός διασώστη» λέει.

Δεν ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο Αντώνης Ντεληγιώργης έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιου είδους περιστατικά. Αρκετές φορές στο παρελθόν, στη Λέρο, από όπου κατάγεται, είχε χρειαστεί να πέσει στη θάλασσα, ακόμα και μέσα στη νύχτα, προκειμένου να σώσει ανθρώπινες ζωές.



Recommended Post Slide Out For Blogger