.+++Την Τρίτη 19 Μαίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα. Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++ Την Τετάρτη 20 Μαίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ο εσπερινός της Αναλήψεως .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής την Πέμπτη 21 Μαίου στις 7.00π.μ. με την ευκαιρία των εορτών της Αναλήψεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαίου , με την ευκαιρία των εορτών της Αποδόσεως του Πάσχα και της Αναλήψεως αντιστοίχως .Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7.15 π.μ.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ανακαινίστηκε στην Μικρά Ασία Ελληνορθόδοξη Εκκλησία με χιλιετή ιστορία

  

ceb1cebdceb1cebaceb1ceb9cebdceb9cf83cf84ceb7cebaceb5-cf83cf84ceb7cebd-ceb4cf85cf84ceb9cebaceb7-cebcceb9cebacf81ceb1-ceb1cf83ceb9ceb1Το εκπληκτικό γεγονός της ανακαίνισης μιας ιστορικής χιλιόχρονης βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος δείχνοντας για άλλη μια φορά πως το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο αναγεννιέται στην σημερινή Μικρά Ασία με όλες τις επιπτώσεις από μια τέτοια σημαδιακή εξέλιξη.
Πρόκειται για την ελληνορθόδοξη εκκλησία που βρίσκεται στην επαρχία της Μούγλας, στην περιοχή της Αλικαρνασσού, (Bodrum), στον δήμο του Turgutreis και στο χωριό που έχει την σημερινή τουρκική ονομασία Peksimet.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δήμαρχου της Μούγλας, οι εργασίες ανακαίνισης της ιστορικής αυτής εκκλησίας που άρχισαν πριν από δυο χρόνια έχουν φτάσει στο περάς τους και το κτίσμα είναι έτοιμο να παραδοθεί στο…κοινό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η


Πηγή : Διακόνημαεκκλησία αυτή που οι Τούρκοι την ονομάζουν Küçük Kilise, δηλαδή Μικρή Εκκλησία, για πρώτη φορά ανεγέρθηκε το 1840 για την εξυπηρέτηση των χριστιανών κατοίκων της περιοχής και μετά από κάποια καταστροφή ανακαινίστηκε το 1870 για να εγκαταλειφθεί οριστικά μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών.
Το ενδιαφέρων όμως είναι ότι όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι η εκκλησία είχε κτιστεί στην θέση ενός πολύ παλαιότερου ναού, η ιστορία του οποίου ξεπερνά τα χίλια χρόνια και δείχνει την μακρόχρονη παρουσία του ελληνορθόδοξου στοιχείου στην περιοχή αυτή της νοτιοδυτικής Μικράς Ασίας.
Σημεία των καιρών!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakhs.gr
Πηγή:  hellasforce.com
Recommended Post Slide Out For Blogger