+++ Πανήγυρις 2025 Ιερού παρεκκλησίου Εισοδίων της θεοτόκου (Στέντορος 4 -Παγκράτι) Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Πανηγυρίζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι.Κατά τη διάρκεια της φετινής Πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Το Ιερό Λείψανο θα παρaμείνει καθόλη τη διάρκεια της πανηγύρεως Το πρόγραμμα της φετινής πανηγύρεως έχει ως εξής: Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας και Ιερού κηρύγματος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Ιερού Κηρύγματος. 6.30 μ.μ. Ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού ,Ιερά Παράκληση στην Παναγία Σας περιμένουμε για να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού +++Tην Πέμπτη 20 Νοεμβρίου δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και δεν πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία .Την ημέρα αυτή θα τελεσθεί η ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι που εορτάζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ. +++ Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

8 τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες

  

mprokolo-laxanakia-bruksellonΈχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημασία των φυτικών ινών στη διατροφή, από πολλές απόψεις. Ας δούμε και πώς θα τις αυξήσουμε στη διατροφή μας για καλύτερα αποτελέσματα.
Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μας κλείνουν… τακτικό ραντεβού με την τουαλέτα, ωφελώντας την υγεία του εντέρου και καταπολεμώντας προβλήματα δυσκοιλιότητας, ενώ τα οφέλη τους επεκτείνονται και στη μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό, υπέρταση και καρδιαγγειακές παθήσεις, κάνοντας καλό και στη δίαιτα, καθώς διατηρούν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερη ώρα, διώχνοντας την πείνα μακριά.
Με απλά λόγια, οι φυτικές ίνες είναι κάτι που χρειάζεται ο οργανισμός μας, αλλά δεν χωνεύει ποτέ –στην πραγματικότητα παραμένουν σχεδόν το ίδιο από το πιάτο μέχρι την… τουαλέτα- και υπάρχουν σε 2 κατηγορίες, διαλυτές και αδιάλυτες.
Πηγή : διακόνημα
Οι διαλυτές φυτικές ίνες μετατρέπονται σε ζελέ στο στομάχι και επιβραδύνουν την πέψη, βοηθώντας στη μείωση της χοληστερίνης και της γλυκόζης του αίματος, ενώ οι μη διαλυτές παραμένουν ανέπαφες σε όλη τη διαδρομή μέχρι το έντερο, μετατρέποντας τα… απόβλητα του οργανισμού μας σε πιο βαριά και μαλακά, έτσι ώστε να περνούν από το έντερο πιο εύκολα. Παρά τις διαφορές των δύο ειδών, κανένα δεν απορροφάται από τον οργανισμό.
Η συνιστώμενη ημερήσια δόση φυτικών ινών είναι το λιγότερο 25 γραμμάρια την ημέρα, γι’ αυτό πρέπει να ξέρετε καλά τις τροφές που σας παρέχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες, έτσι ώστε να κάνετε έξυπνες διατροφικές επιλογές.
Φακές (15,6 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, μαγειρεμένες)
Ένα από τα αγαπημένα φαγητά αυτού που ασχολείται με το μαγείρεμα, οι φακές απαιτούν ελάχιστο κόπο για το μαγείρεμά τους και μπορούν να ταιριάξουν σε πολύ περισσότερα πιάτα από άλλα όσπρια. Δοκιμάστε να τις προσθέσετε στη σαλάτα, να τις αναμείξετε μαζί με κινόα και μανιτάρια, να τις προσθέσετε σε μπιφτέκια λαχανικών κ.ο.κ.
Μαύρα φασόλια (15 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, μαγειρεμένα)
Με τόσο υψηλό ποσοστό φυτικών ινών ήρθε η ώρα να βάλετε λίγο… μαύρο χρώμα στη διατροφή σας, ξεκινώντας από τα μαύρα φασόλια. Συνδυάστε τα με γλυκοπατάτα και πιπεριές και λάβετε μαζί με τις φυτικές ίνες και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης.
Αγκινάρες (10,3 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά 1 μέτρια αγκινάρα μαγειρεμένη)
Κουβαλάνε τις περισσότερες φυτικές ίνες ανά μερίδα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, παρ’ όλ’ αυτά, όμως, δεν μπαίνουν συχνά στο πιάτο μας. Δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε ψητές με lime, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ή σε σούπα.
Βατόμουρα (7,6 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι)
Ένα από τα πιο πλούσια φρούτα σε φυτικές ίνες, το βατόμουρο μπορεί κάλλιστα να μπει στη σαλάτα σας, ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υπερτροφές, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και φυλλικό οξύ.
Αρακάς (8,8 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, μαγειρεμένος)
Με αρκετά σημαντική ποσότητα φυτικών ινών σε μία μόλις μερίδα του, ο αρακάς μπορεί να βρει μια θέση στο τραπέζι σας σε διάφορες μορφές. Αν δεν σας γοητεύει η… λαδερή του έκδοση, βράστε τον και προσθέστε τον στη σαλάτα, σε μπιφτέκι λαχανικών, στο ρύζι ή κάντε τον πουρέ.
Αχλάδια (5,5 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά μέτριο φρούτο)
Τα αγαπημένα αχλάδια είναι μια καλή επιλογή για να αυξήσετε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας. Κι αν τα έχετε βαρεθεί σκέτα, δοκιμάστε τα σε αχλαδόπιτα, βράστε τα σε κρασί, νερό και χυμό λεμονιού και συνδυάστε τα με λιωμένη σοκολάτα υγείας, προσθέστε τα ψιλοκομμένα στη σαλάτα σας ή συνδυάστε τα στο φαγητό σας με το χοιρινό ή το κοτόπουλο.
Μπρόκολο (5,1 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, βρασμένο)
Μια υπερτροφή που έχει γίνει λατρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους, το μπρόκολο είναι επίσης πλούσιο και σε βιταμίνη C, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας. Δοκιμάστε το βραστό ή ψητό, με σκόρδο, λάδι, λεμόνι και λίγο αλάτι και συνοδέψτε τον πουρέ σας, το κρέας κ.ά.
Λαχανάκια Βρυξελλών (4,1 γραμμάρια φυτικές ίνες ανά φλιτζάνι, βρασμένα)
Μην σας τρομάζει η λίγο πικρή τους γεύση. Συνδυάστε τα με σος μελιού και μουστάρδας για να τα γλυκάνετε και να τα καταναλώσετε στην απολαυστική τους μορφή, λαμβάνοντας τις βιταμίνες τους, όπως η C, η K, η Α και η Ε.
Πηγή:  clickatlife.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger