Ιω, Καποδίστριας - Ομιλία της Γερ. Φιλοθέης στην Ι. Μ. Π.Χρυσοπηγής- Εγγραφείτε στο κανάλι μας

.+++Ξεκινά και πάλι έπειτα από τη διακοπή των εορτών του Πάσχα την Κυριακή 26 Απριλίου το κατηχητικό σχολείο και οι δραστηριότητες για τα παιδιά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.Τα παιδιά έχουν δυνατότητα μέσα από την κατήχηση ,τη λατρευτική ζωή ,τα παιχνίδια αλλά και τις δραστηριότητες να μάθουν για την Ορθόδοξη πίστη ,να γνωρίσουν την εκκλησία σαν πραγματική τους μητέρα και χώρο τους φυσικό.Σας περιμένουμε.+++ Την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Όσπρια: φακές και ρεβύθια , Χαρτιά υγείας και κουζίνας Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ +++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδριου Αττικής πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Γερόντισσα Φιλοθέη καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: τον κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Η Γερόντισσα με τρόπο γλαφυρό αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο παρουσίασε την προσωπικότητα του μεγάλου αυτού πολιτικού της πατρίδος μας που σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας. Αξίζει να την παρακολουθήσετε. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και κοινοποιήστε την προσπάθειά μας.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η συχνή έκθεση στη χλωρίνη κάνει τα παιδιά πιο ευάλωτα σε λοιμώξεις

  

Untitled-101-490x310Η χλωρίνη μπορεί να σκοτώνει τα μικρόβια και να καθαρίζει τους λεκέδες, αλλά έχει και παρενέργειες στην υγεία των παιδιών. Η παθητική έκθεση των παιδιών στη χλωρίνη, όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι τους ή στο σχολείο τους ως καθαριστικό, αυξάνει την πιθανότητα κάποιας λοίμωξης στον οργανισμό τους, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα. Αν και οι επιπτώσεις είναι μέτριες, δεν παύουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, λόγω της ευρείας χρήσης της χλωρίνης ως καθαριστικού.
Πηγή : Διακόνημα
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Λίντια Κάζας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβέν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό επαγγελματικής και περιβαλλοντικής ιατρικής «Occupational and Environmental Medicine», μελέτησαν τις πιθανές επιπτώσεις της χλωρίνης σε πάνω από 9.000 παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών, σε διάφορες χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία).
Η μελέτη συσχέτισε την υγεία των παιδιών με τη συχνότητα χρήσης χλωρίνης στα σπίτια και στα σχολεία. Η χρήση της χλωρίνης ως καθαριστικού είναι πολύ συχνή σε ορισμένες χώρες (72% των νοικοκυριών στην Ισπανία) και πολύ αραιή σε άλλες (7% στην Φινλανδία). Όλα τα ισπανικά σχολεία χρησιμοποιούν χλωρίνη, ενώ αντίθετα ούτε ένα φινλανδικό, ενώ άλλες χώρες είναι κάπου στην μέση (π.χ. 57% των νοικοκυριών και 11% των σχολείων στην Ολλανδία)
Οι γονείς των παιδιών απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τη συχνότητα λοιμώξεων στα παιδιά τους (γρίπη, βρογχίτιδα, ωτίτιδα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, αμυγδαλίτιδα κ.α.), καθώς και για το πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν χλωρίνη για να καθαρίσουν το σπίτι τους.
Το συμπέρασμα ήταν ότι όσο περισσότερο ένα παιδί εκτίθεται στο σπίτι ή του στο σχολείο του στη χλωρίνη, τόσο συχνότερα παθαίνει κάποια λοίμωξη, ιδίως γρίπη και αμυγδαλίτιδα (αύξηση κινδύνου 20% και 35% αντίστοιχα). Γενικότερα, ο κίνδυνος οποιασδήποτε λοίμωξης ήταν αυξημένος 18% κατά μέσο όρο μεταξύ των παιδιών, που οι γονείς τους χρησιμοποιούσαν συστηματικά χλωρίνη στο σπίτι τους. Η χώρα με τις λιγότερες παιδικές λοιμώξεις ήταν η Φινλανδία, όπου γινόταν και η μικρότερη χρήση της.
Οι ερευνητές ζητούν να μελετηθεί περαιτέρω το θέμα, με δεδομένη τη σημασία του για τη δημόσια υγεία. Άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν συνδέσει τα προϊόντα καθαρισμού με αναπνευστικά προβλήματα, αύξηση φλεγμονών κ.α. Η χλωρίνη θεωρείται ότι, κατά τη διαδικασία του καθαρισμού, εισχωρεί ως πτητική χημική ουσία στον οργανισμό μέσω των πνευμόνων, πυροδοτώντας φλεγμονές και καταστέλλοντας τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: ikypros.com
Recommended Post Slide Out For Blogger