Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Δεκεμβρίου 2016

Καθημερινά  στην Ιερά Μονή  στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις Nυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που αναγράφονται στο πρόγραμμα.


Κυριακή  4  Δεκεμβρίου ( Ι΄Λουκά- Βαρβάρας Μεγαλομάρτυρος-Ιωάννου του Δαμασκηνού) 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον Όσιο Πορφύριο.Aμέσως μετά όσοι θα ήθελαν ,θα δημιουργήσουμε μία ομάδα όπου θα επισκεφθούμε τη Μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας «Γαλιλαία»,όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους του ξενώνα και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια αγοράζοντας δώρα από το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της «Γαλιλαίας»

Τετάρτη   7  Δεκεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία. Στη συνέχεια   ακολουθεί στο αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά θέματα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Κυριακή  11 Δεκεμβρίου ( ΙΑ΄Λουκά) 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση με τίτλο: «Ζωή με άλλα μάτια» .Θα είναι κοντά μας δύο σημαντικοί άνθρωποι:ο Μιχάλης και η Λαμπρινή Χαντά ,οι οποίοι θα μοιραστούν μαζί μας την καθημερινότητα της ζωής τους και έναν άλλο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο.
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Φιλανθρωπική εκδήλωση-Απογευματινό τσάι.Με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Μονής.Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά δώρων για την καθιερωμένη επίσκεψή μας στο ϊδρυμα Αποκαταστάσεως αναπήρων Στην εκδήλωση θα υπάρξει  Λαχειοφόρος δώρων με λαχνούς αξίας 1 ευρώ για τον ίδιο σκοπό.
Τετάρτη   14  Δεκεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα :«Πορεία προς τη Βηθλεέμ».Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Παρασκευή  16 Δεκεμβρίου 9.00μ.μ.-12.15π.μ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία (Αγίου Διονυσίου επισκόπου Ζακύνθου)
Σάββατο 17  Δεκεμβρίου 8.30π.μ. θα αναχωρήσουμε με πούλμαν από την Ιερά Μονή για το ίδρυμα Αποκαταστάσεως Αναπήρων στην περιοχή Ανάκασας  Αγίων Αναργύρων ,όπου θα τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια  και θα δώσουμε  μικρά δώρα στους τροφίμους του ιδρύματος. Για όσους θα έρθουν με δικά τους οχήματα συνάντηση στις 9.15π.μ. στην είσοδο του ιδρύματος.Την ίδια μέρα το 1ο Γυμνάσιο κηφησιάς διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι με σκοπό τη δημιουργία του νηπαγωγείου και Δημοτικού σχολείου στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας.
Κυριακή  18 Δεκεμβρίου ( προ Χριστού Γεννήσεως) 6.30π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά στη  αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μονής θα πραγματοποιηθεί η εορτή των Κατηχητικών μας με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων,ενώ στο τέλος της εκδηλώσεως  θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάρτικο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής.
Τετάρτη  21 Δεκεβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι προβολή ταινίας με τίτλο:«Προικισμένα χέρια»
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 8.00μ.μ Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών των Χριστουγέννων.Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία  του Ιερού Χρυσοστόμου.
Κυριακή  25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα) 5.00π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία του μεγάλου Βασιλείου .Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα αντάλλαξουμε ευχές και θα τραγουδήσουμε Χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.
Δευτέρα  26 Δεκεμβρίου (Σύναξις της Παναγίας) 7.30π.μ.-9.30π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τρίτη  27 Δεκεμβρίου (Πρωτομάρτυρος Στεφάνου ) 7.30π.μ.-9.30π.μ .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη   28  Δεκεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο . Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα :«Το μοναπάτι του Αγίου Δωδεκαημέρου».Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
 Σάββατο 31 Δεκεμβρίου (Αγίας Μελάνης) 7.30π.μ.-9.30π.μ. .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Υπενθυμίσεις
Κάθε Κυριακή λειτουργούν τα κατηχητικά μας με πολλές ευκαιρίες για παιδιά όλων των ηλικιών.
Λειτουργεί  στην Ιερά Μονή την περίοδο των εορτών, Χριστουγεννιάρτικο παζάρι με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και ιεραποστολικιού έργου της Ιεράς Μονής.
Recommended Post Slide Out For Blogger