Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

«Εκανε τον σταυρό του και ξεψύχησε»

Συγκλονιστικές στιγμές για τον Πέτρο Φυσσούν αποκάλυψε στην κηδεία ο πνευματικός πατέρας του
Με ζεστά λόγια και -άγνωστες- προσωπικές εξομολογήσεις που του είχε εμπιστευτεί τα τελευταία χρόνια ο Πέτρος Φυσσούν αποχαιρέτησε ο πνευματικός του πατέρας Βασίλειος τον σπουδαίο ηθοποιό που έφυγε την περασμένη Δευτέρα από τη ζωή, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι άφησε όλο του το αρχείο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων στον Λυκαβηττό. «Κανείς ρόλος δεν ήταν ο Πέτρος, ο αληθινός Φυσσούν ήταν μόνο στο εξομολογητήριο» είπε.
Πηγή  Δημοκρατία


Η αυλαία έπεσε, παρουσία λιγοστών συγγενών, φίλων και συναδέλφων, για τον σημαντικό ηθοποιό στην εξόδιο ακολουθία προχθές.

Η κόρη του σημαντικού ηθοποιού Αννια, η εδώ και 12 χρόνια μοναχή Πορφυρία, κρατώντας στα λεπτεπίλεπτα χέρια της ένα κομποσχοίνι, άκουγε από τα χείλη του ιερέα, όπως και οι παριστάμενοι, πώς αντιμετώπισε ο Πέτρος Φυσσούν την απόφασή της να εγκαταλείψει την κοσμική ζωή και να αφιερωθεί στον Θεό.


«Η κόρη του Πέτρου, όταν αποφάσισε να γίνει μοναχή, έθεσε έναν όρο: Πως μόνο αν συμφωνήσει ο πατέρας της θα πήγαινε στο μοναστήρι. Ομως της έδωσε την ευχή του κι εκείνη ακολούθησε τον δρόμο της» ανέφερε στην ομιλία του ο πατήρ Βασίλειος. Συνέχισε περιγράφοντας και τις τελευταίες του στιγμές:

«Στις πέντε και μισή τα ξημερώματα της ημέρας που “έφυγε”, ο διπλανός του (σ.σ.: στο δωμάτιο του νοσοκομείου) τον είδε ακίνητο και φοβήθηκε για το μοιραίο. Σηκώθηκε από το κρεβάτι του και έπιασε το χέρι του Πέτρου. Ηταν κρύο. Κίνησε να φωνάξει τις νοσοκόμες και τότε ο ηθοποιός σήκωσε το παγωμένο χέρι του, έκανε τρεις φορές τον σταυρό του και ξεψύχησε μόνος μέσα στο δωμάτιο» είπε ο πατήρ Βασίλειος στον συγκινητικό επικήδειο.
Recommended Post Slide Out For Blogger