Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και αμέσως μετά το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί εσπερινή ομιλία που αφορά την εθνική επέτειο του 1940.Ακολουθεί το ιερό απόδειπνο

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.Του Σεβ.Μητροπολίτου Χονγκ Κόνγκ κ.Νεκταρίου

Όταν ακόμα ήμουν αρχιμανδρίτης συνόδευα μία εκδρομή από τη Σάμο στην Κέρκυρα.
Πήγαμε στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ήταν η ημέρα για τα μπασίματα του Αγίου, δηλαδή για την τοποθέτηση του ιερού σκηνώματος στη λάρνακά του. Όταν ο Άγιος εορτάζει τον λιτανεύουν σε όρθια στάση και μετά από λίγες ημέρες τοποθετούν και πάλι το ιερό λείψανο στην ασημένια σαρκοφάγο.

Συμμετείχα με πολύ χαρά στην λιτανεία των Μπασιμάτων. Μαζί με άλλους ιερείς βαστάζαμε στον ώμο το κουβούκλιο όπου μέσα ...σε όρθια στάση βρισκόταν το ιερό σκήνωμα του Αγίου.
Κάποια στιγμή άκουσα χτύπους. Με έκπληξη συνειδητοποίησα πως το κεφάλι του Αγίου χτυπούσε πάνω στο πλαϊνό τζάμι του κουβουκλίου όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.
Αυτός ο ήχος είναι ακόμα ζωντανός στα αυτιά μου.
Recommended Post Slide Out For Blogger