Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
.

Συνεχίζονται και αυτήν την Τετάρτη 21 Ιουνίου οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού στη συνέχεια το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ενώ θα ακολουθήσει η εσπερινή ομιλία.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.Του Σεβ.Μητροπολίτου Χονγκ Κόνγκ κ.Νεκταρίου

Όταν ακόμα ήμουν αρχιμανδρίτης συνόδευα μία εκδρομή από τη Σάμο στην Κέρκυρα.
Πήγαμε στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ήταν η ημέρα για τα μπασίματα του Αγίου, δηλαδή για την τοποθέτηση του ιερού σκηνώματος στη λάρνακά του. Όταν ο Άγιος εορτάζει τον λιτανεύουν σε όρθια στάση και μετά από λίγες ημέρες τοποθετούν και πάλι το ιερό λείψανο στην ασημένια σαρκοφάγο.

Συμμετείχα με πολύ χαρά στην λιτανεία των Μπασιμάτων. Μαζί με άλλους ιερείς βαστάζαμε στον ώμο το κουβούκλιο όπου μέσα ...σε όρθια στάση βρισκόταν το ιερό σκήνωμα του Αγίου.
Κάποια στιγμή άκουσα χτύπους. Με έκπληξη συνειδητοποίησα πως το κεφάλι του Αγίου χτυπούσε πάνω στο πλαϊνό τζάμι του κουβουκλίου όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.
Αυτός ο ήχος είναι ακόμα ζωντανός στα αυτιά μου.
Recommended Post Slide Out For Blogger