Ένα βίντεο από την έκτη αποστολή μας στην Ουγκάντα και αφορά μία παλαιότερη εκδήλωσή μας για την Ιεραποστολή.Αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ( Κυριακή της Ορθοδοξίας) το απόγευμα σας περιμένουμε στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχέρνας Κερατσινίου για να μιλήσουμε για την Ιεραποστολή και να σας ενημερώσουμε για την πορεία των ιεραποτολικών μας κλιμακίων .Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Σαρακοστή 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Σαρακοστή 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.Του Σεβ.Μητροπολίτου Χονγκ Κόνγκ κ.Νεκταρίου

Όταν ακόμα ήμουν αρχιμανδρίτης συνόδευα μία εκδρομή από τη Σάμο στην Κέρκυρα.
Πήγαμε στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Ήταν η ημέρα για τα μπασίματα του Αγίου, δηλαδή για την τοποθέτηση του ιερού σκηνώματος στη λάρνακά του. Όταν ο Άγιος εορτάζει τον λιτανεύουν σε όρθια στάση και μετά από λίγες ημέρες τοποθετούν και πάλι το ιερό λείψανο στην ασημένια σαρκοφάγο.

Συμμετείχα με πολύ χαρά στην λιτανεία των Μπασιμάτων. Μαζί με άλλους ιερείς βαστάζαμε στον ώμο το κουβούκλιο όπου μέσα ...σε όρθια στάση βρισκόταν το ιερό σκήνωμα του Αγίου.
Κάποια στιγμή άκουσα χτύπους. Με έκπληξη συνειδητοποίησα πως το κεφάλι του Αγίου χτυπούσε πάνω στο πλαϊνό τζάμι του κουβουκλίου όπως ακριβώς ενός ζωντανού ανθρώπου ο οποίος κοιμάται.
Αυτός ο ήχος είναι ακόμα ζωντανός στα αυτιά μου.
Recommended Post Slide Out For Blogger