Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Δέκα δώρα που δεν κοστίζoυν

download (9)Με τον οικογενειακό προϋπολογισμό σημαντικά μειωμένο αυτή την περίοδο, οι περισσότεροι προβληματίζονται για τα δώρα προς πελάτες ή φίλους. Όμως υπάρχουν δώρα που δεν κοστίζουν ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις σχέσεις μας. Παρακάτω κάποια παραδείγματα.

1. Πείτε «ευχαριστώ».
Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για ό,τι κάνουν οι άλλοι για εμάς, τους βοηθάει να αισθανθούν την εκτίμηση μας και να επιβεβαιώσουν την σχέση μας μαζί τους. Έτσι είναι πιθανότερο να κάνουν και άλλα πράγματα για εμάς στο μέλλον, και μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε σε αυτούς.

(Το χαμομηλάκι λέει: Σε κάθε περίπτωση η ευγνωμοσύνη δεν πρέπει να εκφράζεται από υπολογισμό, δεν πρέπει να στοχεύει σε περαιτέρω ευεργετήματα)
2. Μοιράστε φιλοφρονήσεις.
Όταν επαινούμε τους άλλους, βοηθάει να δεθούμε και να δημιουργήσουμε μια ουσιαστική σχέση μαζί τους. Αλλά οι φιλοφρονήσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα, παρά μόνο αν είναι αυθεντικές.
Αν για παράδειγμα, στην πραγματικότητα αισθανόμαστε ζήλεια, τα κομπλιμέντα μας θα αποτύχουν. Οι άλλοι θα αντιληφθούν ότι δεν τα εννοούμε μέσω της μη-λεκτικής επικοινωνίας (όπως ένα ψεύτικο χαμόγελο ή της μη επαφής με τα μάτια). Καλό είναι να θυμόμαστε ότι “ανεβάζοντας” τους άλλους, δεν σημαίνει ότι υποτιμούμε τον εαυτό μας.
3. Γιορτάστε τις επιτυχίες.
Διαθέστε λίγο χρόνο για να μάθετε τα επιτεύγματα και τις ιδιαίτερες στιγμές των άλλων. Στη συνέχεια, δώστε τους εγκάρδια συγχαρητήρια. Όλοι θέλουν να αισθάνονται σημαντικοί.
4. Μοιραστείτε πληροφορίες.
Δώστε στους άλλους πληροφορίες που βοηθούν στη βελτίωση της υγείας τους, των οικονομικών τους, των σχέσεων τους, τoυ πνευματικού επιπέδου ή άλλων τομέων της ζωής τους. Θα έχετε την ικανοποίηση ότι προσφέρατε κάτι, και μπορεί κάποια μέρα να σας το ανταποδώσουν με κάποια σημαντική πληροφορία και για την δικιά σας ζωή.
5. Κάντε συστάσεις.
Λέγοντας μια καλή κουβέντα για κάποιον μπορεί να τον βοηθήσετε στην προσωπική ή την επαγγελματική του ζωή. Να είστε πρόθυμοι να μιλήσετε θετικά για τους άλλους, και κατά πάσα πιθανότητα θα λένε τα καλύτερα λόγια και για εσάς.
6. Δείξτε ότι πράγματι νοιάζεστε.
Δείξτε έμπρακτα στους άλλους το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Κάποιες φορές μπορεί να μην έχετε την δυνατότητα ή τα μέσα για να τους βοηθήσετε, όμως ακόμα και αν είστε ουσιαστικά δίπλα τους, μπορεί να είναι ένα πολύτιμο δώρο από μόνο του.
7. Δείξτε σεβασμό.
Δείχνοντας σεβασμό για τους άλλους είναι ένα μεγάλο δώρο. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους σέβονται, γίνονται πιο ανοιχτοί και δεκτικοί σε ό, τι έχουμε να πούμε, και δεν κρατούν αμυντική στάση. Το πιθανότερο είναι ότι ο σεβασμός θα είναι αμοιβαίος.
8. Χαμογελάστε.download (10)
Η πρώτη λέξη που ακούμε όταν κάποιος πρόκειται να μας φωτογραφήσει, είναι «χαμόγελο». Ένα αυθεντικό χαμόγελο έχει εξαιρετικά ελκυστικές ιδιότητες και όλοι θέλουμε να αποθανατίσουμε αυτόν το θησαυρό. Όταν χαμογελάμε με ειλικρίνεια, μεταδίδουμε μια εικόνα που συνδέεται με την ευγένεια, την ζεστασιά, τη χαρά, την προσήνεια και την αξιοπιστία. Όταν συνοφρυωνόμαστε, μεταδίδουμε μια εικόνα που συνδέεται με την ψυχρότητα, τη θλίψη, το θυμό, τη δυσφορία και τη δυσαρέσκεια. Γι αυτό πρέπει όλοι να χαμογελούμε πιο συχνά.


9. Κάντε τους άλλους να γελούν.
Το χιούμορ είναι ένα μεγάλο δώρο για πολλούς λόγους. Τραβάει την προσοχή. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει και φυσικά στρέφεται προς ό,τι τον ψυχαγωγεί. Το γέλιο προκαλεί και την χαλάρωση και κάποιος που είναι πιο χαλαρός θα αισθάνεται πιο οικεία μαζί μας.
10. Δώστε προσοχή.
Πολλοί από εμάς ακούμε υπομονετικά τους άλλους, περιμένοντας τη σειρά μας για να μας μιλήσουμε. Είναι ένα δώρο το να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά και μόνο στις ανάγκες και τα ζητήματα του άλλου. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το απόλυτο παράδειγμα του να δίνεις χωρίς να περιμένεις τίποτα για αντάλλαγμα.

Πηγή: antikleidi
Recommended Post Slide Out For Blogger