Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

Το συναξάρι του Γέρο-Δανιήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για Μοναχός γέροντας                          
π.Εφραίμ Παναούση
Άμα διαβάσανε το απόδειπνο στο καθολικό,ο γέροντας του μοναστηριού φώναξε τον παπα-Παρθένη.
-Ευλόγησον ,είπε ο παπα-Παρθένης με τρόπο παιδιάστικο κι ας μετρούσε εβδομήντα χρόνια στη ζωή και πενήντα στο κοινόβιο.
-Κάνε αγάπη είπε ο Γέροντας να πάμε στο γερο-Διανιήλ να διαβάσουμε ευχέλαιο.Είναι θαρρώ στα τελευταία του.


-Να ναι ευλογημένο ,είπε ο παπάς και τράβηξε κατά το Άγιο Βήμα.Σε λίγο ήρθε κρατώντας τα χρειαζούμενα κι ένα μικρό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους.
Παλιό αρχοντικό το μοναστήρι,μιλούσε μονάχο του για τους Αγίους που γνώρισε ,για τα δάκρυα που πότισαν τα κελλιά του,για τα τίμια αίματα των καλογήρων που έσφαξαν οι Αγαρηνοί.Κι ακόμη και προσκυνητές το λέγανε πως άμα είσουνα καθαρός στο λογισμό,μύριζε ολούθε λιβάνι.
Το κελλί του Γερο-Δανιήλ δεν ήταν μακριά.Το χανε μάθει οι πατέρες πως λίγο θα ζούσε ακόμα ο Γέροντας γι αυτό και ο Ηγούμενος έδωσε ευλογία και ο Ηγούμενος έβαλε «ευλογητός»
Όση ώρα διαβάζανε ,ο Ηγούμενος ησυχασμό δεν είχε.’Οχι δεν ήταν ο θάνατος που τον τάραζε.Καλόγερος και ο ίδιος με το θάνατο είχε φιλιώσει.Ήξερε πως όλοι είμαστε ξένοι σε αυτή τη χωή και για την άλλη πρέπει να μοχθούμε.Μα ήταν άλλλο που του τυρανούσε την ψυχή.
Ο Γερο-Δανιήλ καλός..μα..Ήτανε λίγες οι μέρες που η Ακολουθία τον έβλεπεκαι στα κομοσχοίνια και τις μετάνοιες πρόθυμος δεν ήτανΜε τόσα χρέη πως μπορούσε τόσο ήρεμος να είναι;
Άμα διαβάσανε το ευχέλαιο ,ο Γέροντας φόρεσε το πετραχείλι του και έμεινε μόνος με τον Γέρο-Δανιήλ.
-Λοιπόν παππού,τώρα που είμαστε οι δυό μήπως θέλεις να μου πεις κάτι.;
Και να σαν να διάβασε τη σκέψη του Γέροντα ,ο Γέρο-Δανιήλ ανοίγοντας τα μάτια του του είπε με απίθανη ηρεμία:
-Ναι Γέροντα ,δίκιο έχεις ούτε στα καλογερικά ήμουνα καλός,ούτε κάτι πνευματικό έχω κάνει που να το μαρτυρήσω.μα ήμουνα μικρό παιδί ,άκουσα τη φωνή του παπά,που διάβαζε του Χριστού τα λόγια: «Μην κρίνετε και δεν θα κριθήτε».Έτσι και γω άμα ανταμώση το Θεό θα πω πως τίποτα καλό δεν έκανα,μα μα αφού κανέναν δεν έκρινα ποτέ,δεν θα με κρίνει η Χάρη σου»
Βουρκωμένος ο Γέροντας είπε: «Με λίγο κόπο παιδί μου,αγόρασες τον Παράδεισο» Σε λίγο ο Γερο-Δανιήλ μετάλαβε.
Το χάραμα ο παππούς μακάρισε μέσα στο φως και μύρο παραδεισένιο.
Η Λειτουργία κρατούσε ακόμη και ο χορός των πατέρων έψαλλε. «Χαίρετε και αγγαλιάσθε ότι ο μισθός υμών πολύς εν τοις ουρανοίς»
Από το βιβλίο «Μετά το Απόδειπνο»του Αρχιμ.Εφραίμ Παναούση .Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «εκδόσεις χρυσοπηγή» σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.Τηλ.παραγγελιών 22995022228

Recommended Post Slide Out For Blogger