.Την Τρίτη 23 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και το μυστήριο του Ιερού ευχελαίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Mαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Ευχή περί νηστείας

  

monaxos_agiou_orous_03

Κύριέ μου, καθώς βαδίζω το στάδιο της αγίας Σαρακοστής, αισθάνομαι τα βήματά Σου δίπλα μου, να με ενισχύουν στα αγωνίσματα που Εσύ με καλείς. Ένα τέτοιο αγώνισμα είναι και η νηστεία, δηλαδή η στέρηση μερικών τροφών, με τη βοήθεια της οποίας ισχυροποιείται η θέλησή μας στο αγαθό και καθαρίζεται ο νους και η ψυχή μας από την αμαρτία.


Πηγή : Διακόνημα

Κύριε, Εσύ που, αν και αναμάρτητος, νήστεψες 40 μέρες στην έρημο, δώσε μου τη δύναμη να κάνω κι εγώ τη μικρή νηστεία, που θα μου καθορίσει ο πνευματικός μου. Κυρίως όμως ενίσχυσέ με, σε παρακαλώ, στον αγώνα της πνευματικής νηστείας. Δηλαδή, κάνε αυτήν την περίοδο να νηστέψουν τα μάτια μου από άσχημα θεάματα, τα αυτιά μου από ύποπτα ακούσματα, τα χείλη μου από λόγια που δε Σου αρέσουν, ο νους μου από σκέψεις και η ψυχή μου από επιθυμίες που προσβάλουν την αγάπη Σου.
Έτσι με την αληθινή αυτή νηστεία να με αξιώσεις να φτάσω με περισσότερη καθαρότητα στην αγία Ανάστασή Σου. Αμήν!
Πηγές: Χαρούμενοι Αγωνιστές agiosdimitrioskouvaras.blogspot.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger