Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά


    Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
H Aνάσταση του Χριστού,είναι το δυναμικώτερο και ισχυρότερο γεγονός της Παγκοσμίου Ιστορίας Είναι το αδιάσειστο γεγονός του θριάμβου της πίστεώς μας ,το οποίο μας γιγαντώνει και μας δίνει ελπίδα ,το οποίο μας οπλίζει με θάρρος και μας πλημμυρίζει με αισιοδοξία.
Προηγήθηκε ο Σταυρός ,το ακάνθινο στεφάνι,οι χλευαστές ,το Πάθος,το μαρτύριο .Γελούσαν και κάγχαζαν οι στρατιώτες του Ιησού.Νόμιζαν για αδιναμία την ¨κένωσιν του σταυρού»καιτο εκούσιο μαρτύριο του Κυρίου!.Πόσο απατήθηκαν ! Δεν νίκησαν τον εσταυρωμένο,στην πραγματικότητα κατετροπώθησαν από Αυτόν!!
Δεν νικιέται ο Αναστάς Κύριος .Είναι ο μόνος δυνατός και αήττητος ου ,οι υβριστές της Εκκλησίας ,οι χλευαστές της ορθοδοξίας και οι πολέμιοι των Ορθοδόξων.Ένας –ένας με τη σειρά του,ενώ ο χάνονται και λησμονούνται ,ενώ ο Αναστάς Κύριος μένει ως μόνος νικητής ,η άγκυρα της ελπίδος για τους πιστούς ,το μόνο θεμέλιο της ζωής,ο ανυπέρβλητος κατακτητής της ανθρωπίνης ψυχής.
Kaι η Ορθόδοξη εκκλησία Του την οποία έπηξε με τον Σταυρό και το αίμα Του και την οποία γιγάντωσε με την ανάστασή Του,στέκεται το αιώνιο καταφύγιο των πιστών.Η εκκλησία αποτελεί την ζωντανή παρουσία του Αναστάντος Χριστού στη γη και συνεχίζει το έργο Του ,δηλαδή τη σωτηρία των ανθρώπων παρά τις αντιξοότητες,τα εμπόδια και τους πολέμους που υφίσταται δύο χιλιάδες χρόνια τώρα.Είναι και παραμένει η Εκκλησία μας η κιβωτός της σωτηρίας μαςκαι το ασφαλές λιμάνι,μέσα στο οποίο ,ο άνθρωπος βρίσκει τη γαλήνη,ψυχική ηρεμία και ασφάλεια.
Κατά τον Ιερό χρυσόστομο»η εκκλησία πολεμουμένη νικά» Πάντοτε και τώρα . «Υπό πόσων επολεμήθη» διερωτάται ο ιερός Πατήρ «αλλ’ ουδέποτε ενικήθη» Και συνεχίζει «Πόσοι τύραννοι,πόσοι στρατηγοί πόσοι βασιλείς άνθρωποι λόγοις τετιμημένοι δυνατοί ισχυροί της γης» πολέμησαν την εκκλησία ,αλλά δεν μπόρεσαν να την ξεριζώσουν.Οι πολέμιοι ελησμονήθησαν .η Εκκλησία ανυψώθηκε πάνω από τους ουρανούς ,δυνατή και κραταιά.Είναι πάμπολλοι όντως εκείνοι που με μανία στράφηκαν κατά της εκκλησίας την οποία ίδρυσε ο Αναστημένος Λυτρωτής .Μάταια προσπάθησαν .Μάταια προσπαθούν και σήμερα.
Από το βιβλίο των εκδόσεων Χρυσοπηγή -Ποιος είσαι Κύριε;
τηλ.παραγγελιών 2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger