Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Συνεχίζεται η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τι είναι ο γάμος;(Απόσπασμα από το  βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προβλήματα στο γάμο»)
Δεν είναι ο γάμος μία απλή και εύκολη ικανοποίηση του γενετησίου ενστίκτου. Έχει βέβαια πρωταρχική και βασική θέση το γενετήσιο ένστικτο στο γάμο.Αλλά χρειάζονται πνευματικές προϋποθέσεις ,άνευ των οποίων η απλή ικανοποίηση του γενετησίου ενστίκτου μέσα στο γάμο καταντά μία ζωή σάρκας και τίποτε άλλο.
 
Ούτε πάλι είναι ο γάμος μία εταιρεία ή μία προσωρινή συμβίωση δύο ανθρώπων ή μία απλή συγκατοίκηση δύο προσώπων,που εύκολα αύριο μπορεί να σταματήσει.Πολλώ μάλλον δεν είναι μία κατάσταση ανθρωπίνων σχέσεων που αύριο χωρίς σοβαρές συνέπειες μπορούν να αλλάξουν.

Ο Γάμος είναι Μυστήριο ιερό.Ο πρώτος βασικός σκοπός του είναι η δια της αγάπης και της ενότητος αλληλοσυμπλήρωση του ανδρογύνου.σωστός άνθρωπος είναι το ανδρόγυνο και όχι το μεμονωμένο άτομο.
Μία μονάχα εξαίρεση υπάρχει στον κανόνα αυτόν της ζωής: Η κατά Χριστόν αγαμία, η αφιέρωση στον Θεό για σκοπό πολύ υψηλότερο από αυτούς που επιτυγχάνει ο γάμος.Αλλά η κατά Χριστόν αγαμία είναι για ελαχίστους .
Για τους πολλούς μόνον ο Γάμος είναι ο σωστός τρόπος της ζωής, εκτός βέβαια και αν λόγω ανεξαρτήτων προς τη θέληση του ατόμου δυσμενών περιστάσεων δεν κατέστη δυνατή η σύναψη νομίμου και ιερού γάμου.
Πρώτος λοιπόν ,βασικός σκοπός του γάμου είναι η αλληλοσυμπλήρωση και δεύτερος βασικός σκοπός είναι η τεκνοποιία. Και οι δύο αυτοί βασικοί σκοποί του γάμου είναι ιεροί και άγιοι και χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπισή τους από το νέο ανδρόγυνο.
Βασικότατη προϋπόθεση επιτυχίας των δύο ανωτέρω σκοπών είναι η αμοιβαία και ειλικρινής αγάπη των συζύγων. Μία αγάπη που δεν πρέπει να είναι απλώς αισθησιακή ούτε σαρκικά εφήμερη. Πρέπει να είναι αγάπη ισχυρή, ισόβια, ισχυρή.
Εδώ έχει τη θέση του πλέον ο άγιος έρωτας του ανδρογύνου. Ο ένας πρέπει να ζει για τον άλλον.  Και ο ένας να μην μπορεί να κάνει στιγμή χωρίς τον άλλον. Θανάσιμο πλήγμα είναι ο ανθρώπινος εγωισμός ,που υποθάλπει τον ατομισμό, την ισχυρογνωμοσύνη και τη λανθασμένη διάθεση επιβολής του ενός προς τον άλλον.
(Απόσπασμα από το  βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προβλήματα στο γάμο»)
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή.

Recommended Post Slide Out For Blogger