"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα.Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο :Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα,με χρώματα,εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας.Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές ,Ιερείς της ιεραποστολής μας ,πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί.Παρουσιάζονται οι δράσεις,οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής.Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Τι είναι ο γάμος;(Απόσπασμα από το  βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προβλήματα στο γάμο»)
Δεν είναι ο γάμος μία απλή και εύκολη ικανοποίηση του γενετησίου ενστίκτου. Έχει βέβαια πρωταρχική και βασική θέση το γενετήσιο ένστικτο στο γάμο.Αλλά χρειάζονται πνευματικές προϋποθέσεις ,άνευ των οποίων η απλή ικανοποίηση του γενετησίου ενστίκτου μέσα στο γάμο καταντά μία ζωή σάρκας και τίποτε άλλο.
 
Ούτε πάλι είναι ο γάμος μία εταιρεία ή μία προσωρινή συμβίωση δύο ανθρώπων ή μία απλή συγκατοίκηση δύο προσώπων,που εύκολα αύριο μπορεί να σταματήσει.Πολλώ μάλλον δεν είναι μία κατάσταση ανθρωπίνων σχέσεων που αύριο χωρίς σοβαρές συνέπειες μπορούν να αλλάξουν.

Ο Γάμος είναι Μυστήριο ιερό.Ο πρώτος βασικός σκοπός του είναι η δια της αγάπης και της ενότητος αλληλοσυμπλήρωση του ανδρογύνου.σωστός άνθρωπος είναι το ανδρόγυνο και όχι το μεμονωμένο άτομο.
Μία μονάχα εξαίρεση υπάρχει στον κανόνα αυτόν της ζωής: Η κατά Χριστόν αγαμία, η αφιέρωση στον Θεό για σκοπό πολύ υψηλότερο από αυτούς που επιτυγχάνει ο γάμος.Αλλά η κατά Χριστόν αγαμία είναι για ελαχίστους .
Για τους πολλούς μόνον ο Γάμος είναι ο σωστός τρόπος της ζωής, εκτός βέβαια και αν λόγω ανεξαρτήτων προς τη θέληση του ατόμου δυσμενών περιστάσεων δεν κατέστη δυνατή η σύναψη νομίμου και ιερού γάμου.
Πρώτος λοιπόν ,βασικός σκοπός του γάμου είναι η αλληλοσυμπλήρωση και δεύτερος βασικός σκοπός είναι η τεκνοποιία. Και οι δύο αυτοί βασικοί σκοποί του γάμου είναι ιεροί και άγιοι και χρειάζεται υπεύθυνη αντιμετώπισή τους από το νέο ανδρόγυνο.
Βασικότατη προϋπόθεση επιτυχίας των δύο ανωτέρω σκοπών είναι η αμοιβαία και ειλικρινής αγάπη των συζύγων. Μία αγάπη που δεν πρέπει να είναι απλώς αισθησιακή ούτε σαρκικά εφήμερη. Πρέπει να είναι αγάπη ισχυρή, ισόβια, ισχυρή.
Εδώ έχει τη θέση του πλέον ο άγιος έρωτας του ανδρογύνου. Ο ένας πρέπει να ζει για τον άλλον.  Και ο ένας να μην μπορεί να κάνει στιγμή χωρίς τον άλλον. Θανάσιμο πλήγμα είναι ο ανθρώπινος εγωισμός ,που υποθάλπει τον ατομισμό, την ισχυρογνωμοσύνη και τη λανθασμένη διάθεση επιβολής του ενός προς τον άλλον.
(Απόσπασμα από το  βιβλίο του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου «Προβλήματα στο γάμο»)
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή.

Recommended Post Slide Out For Blogger