Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Μη φύγεις με τόσο σκοτάδι στην ψυχή!


Φωτογραφία του Nektarios Tsilis.
Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, μίλησε  σε τηλεοπτική του συνέντευξη, για τον καρκίνο, ενώ αποκάλυψε πως του απομένουν 3 με 4 μήνες ζωής. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, δημοσιοποίησε την επιθυμία του να προχωρήσει σε ευθανασία.Σχόλιο για την παρουσία και την απόφαση του κ.Βέλιου αποτελεί το παρακάτω κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χογκ Κονκ κ.Νεκταρίου.
 
"Τραγική φιγούρα ο Αλέξανδρος Βέλιος, ο οποίος γυρνά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και προπαγανδίζει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Ο ίδιος πάσχει από καρκίνο και οι γιατροί του έδωσαν 3 μήνες ζωής. Δεν θέλει να νιώσει πόνο. Δεν θέλει να δει το σώμα του να λιώνει από την ασθένεια. Δεν πιστεύει σε Θεό. Ο ίδιος λέει ότι αν υπήρχε Θεός τότε αυτός θα ήταν το κακό στον κόσμο. Κατ᾽ αυτόν οι παπάδες επιβάλλουν την ηθική της Εκκλησίας και του στερούν την ελευθερία να επιλέξει να βάλει τέλος στην ζωή του.

Τραγική φιγούρα. Ανίκανος και ανήμπορος να κατανοήσει την πραγματικότητα της ελευθερίας. Την ζωή. Την ελπίδα. Την αγάπη. Την θυσιαστική προσφορά.
Πως να καταλάβει ότι ο Θεός του έδωσε και την ευλογία να γνωρίζει το πότε θα πεθάνει. Άλλοι δεν έχουν αυτό το δώρο.
Πόσο μεγάλο θα είναι το σοκ όταν ανοίξει τα μάτια και διαπιστώσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το θάνατο.
Αδελφέ Αλέξανδρε, προσωπικά προσεύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να κάνεις την υπέρβαση και να ψελλίσεις έστω ένα Κύριε ελέησον. Μη φύγεις με τόσο σκοτάδι στην ψυχή!"

Recommended Post Slide Out For Blogger