"Ιεραποστολή : Αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει."
Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα προβληθεί ένα ωριαίο ντοκυμαντέρ με θέμα την Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα.Σενάριο -κείμενα- σχεδιασμός : Χριστίνα Σεφερλή.
Φωτογραφία -Βίντεο :Γιώργος Αγγελόπουλος.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στην περυσινή μας ιεραποστολική μας δραστηριότητα ( 2017) στην Ουγκάντα,με χρώματα,εικόνες και ελπίδα από τις δραστηριότητες των ομάδων των εθελοντών που και φέτος διακόνησαν στην Ιεραποστολή μας.Μιλούν στην κάμερα οι ίδιοι οι εθελοντές ,Ιερείς της ιεραποστολής μας ,πιστοί αλλά και νέοι από την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος του Λουγκουζί.Παρουσιάζονται οι δράσεις,οι προσδοκίες ,τα όνειρα για τη συνέχεια και την εξέλιξη της Ιεραποστολής.Η παρουσία σας είναι σημαντική και δίνει θάρος σε αυτούς που εργάζονται και σε αυτούς που πιστεύουν πως η Ιεραποστολή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Αυτό είναι αγιότητα...Διπλωμένος από τον πόνο έπεσε πάνω στο κρεβάτι σφαδάζοντας. Αυτός ο ξαφνικός πόνος των τελευταίων ημερών. Πόνος φρικτός. Έσφιγγε με όση δύναμη μπορούσε τα σεντόνια για να μην αρχίζει να ουρλιάζει. Κόντευε να τα σκίσει όπως σκιζόταν τα σωθικά του. 
 
 
Πηγή : Με παρρησία
Εκείνη ήταν στην κουζίνα. Δυο δωμάτια παραπέρα. Μαγείρευε και συγχρόνως, είχε βάλει δυνατά το ράδιο, ακούγοντας μια πρωινή εκπομπή. Τις άρεσε πολύ να ακούει ραδιόφωνο και συγχρόνως να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Ιδιαιτέρως όταν μαγείρευε.

Άκουγε τραγούδια και ψευτοχόρευε, κρατώντας τις κουτάλες και τα μπαχαρικά. Με την δική της στολή. Εκείνη την όμορφη ποδιά από την Κρήτη. Σαν παιδί χαιρόταν. Τις άρεσε πολύ να ακούει και τα σχόλια των ραδιοφωνικών παρουσιαστών. Ξεκαρδιζόταν στα γέλια μονάχη της. Χαιρόταν την ζωή, έτσι πολύ απλά με τα απλά και ουσιαστικά.
Ο πόνος χειροτέρευε, γινόταν όλο και πιο δυνατός. Ο ιδρώτας και τα δάκρυα έσμιγαν την αλμύρα τους πάνω στο χλωμό πρόσωπο του.
Θέλησε να της φωνάξει. Μα εκείνη την στιγμή την άκουσε να γελάει με την καρδιά της.
Σώπασε την κραυγή του. Δεν ήθελε να της χαλάσει την χαρά.
Αυτό είναι αγιότητα.

Recommended Post Slide Out For Blogger