Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Ουγκάντα :Εκεί οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον όσο κι αν αυτοί δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.


                                                                                      Της Θάλειας Λαμπίδη*
"Έπειτα απο δύο χρόνια αναμονής, ο Θεός μου επέτρεψε να κατέβω και εγώ μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια στην Ουγκάντα! Το ταξίδι ξεκίνησε! Ενα ταξίδι γεμάτο περιέργεια, άγχος, ενθουσιασμό! Ενα ταξίδι για το οποίο πολλα είχαμε ακούσει αλλά λίγα γνωρίζαμε! Μέσα από αυτό το ταξίδι κατάλαβα οτι δεν χρειάζεται να έχει κανείς υλικά αγαθά για να ειναι ευτυχισμένος. Οι άνθρωποι εκεί με έμαθαν να αγαπώ και να εκτιμώ τα όσα έχω, με έμαθαν τι θα πει να εχεις αληθινή πίστη! Απο τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο...

Τα περιστατικά ήταν πολλά! Τα περισσότερα πολύ συγκλονιστικά, απο τον τρόπο ζωής τους έως και τον τρόπο συμπεριφοράς τους! Οι άνθρωποι εκεί ζουν με ταπείνωση ,αγάπη και αλληλεγγύη! Δεν τους νοιάζει το " εγώ" αλλά το " εμεις".Πάντοτε προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον όσο κι αν αυτοί δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Παρ' όλες τις δυσκολες που αντιμετώπιζαν τα χαμόγελα σε αυτόν τον τόπο δεν έλειψαν ούτε στιγμή. Όπου και να έπεφτε το βλέμμα σου η εικόνα του χαρούμενου προσώπου υπήρχε. Υπήρχε και σε έκανε να θυμάσαι όλες εκείνες τις φορές που έκλαψες ή στεναχωρήθηκες για πράγματα που θεωρούσες πρόβλημα. Καθώς ερχόντουσαν όλες αυτές οι σκέψεις στο μυαλό, συνηδειτοποιούσες πως τα προβλήματα που θεωρούσες πως έχεις , δεν ήταν παρά μια σταγόνα των προβλημάτων που 'εχουν οι άνθρωποι εκεί. Κι όμως, ποτε δεν τους είδες να κλαίνε ή να στεναχωριούνται. Αντιθέτως βρίσκονταν όλοι με την έκφραση της χαράς και της ευτυχίας στα πρόσωπα τους!

Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου να με αξιώσει ο Θεός να ξαναπάω σε αυτόν τον τόπο. Εναν τόπο που η χαρά και η αγάπη κυριαρχούν! Ο τόπος αυτός είναι εκεί να μας θυμίζει  την απληστία και την μιζέρια της ζωής μας. Ειναι σαν έναν τόπο λύτρωσης για εμάς που πιστεύουμε πως έχουμε τα πάντα, κι όμως δεν έχουμε τίποτα!
*Η Θάλεια Λαμπίδη είναι φοιτήτρια Διατροφολογίας και βοήθησε εθελοντικά το καλοκαίρι του 2015 στην Ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Ο Θεός να την ευλογεί.Ευχαριστούμε "από καρδιάς πολύ
Recommended Post Slide Out For Blogger