*** Tην Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί στις 6.45 το πρωί,η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία .Στη συνέχεια στο Αρχονταρίκι ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης θα μιλήσει στο Αρχονταρίκι με θέμα : "Το δάκρυ και πόνος στη ζωή μας .Πως θα παλέψουμε;"***Από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα λειτουργεί Κατηχητικό σχολείο για τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας***Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο εκκλησάκι των Εισοδίων τη Θεοτόκου, της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.*** "Μετά το Απόδειπνο" Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Χρυσοπηγή" το βιβλίο του π.Εφραίμ Παναούση: "Μετά το απόδειπνο-ιστορίες ενός μοναχού". Ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά από το Γεροντικό και το Συναξάρι (Από προφορικές διηγήσεις και μαρτυρίες) Θα το βρείτε στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. Παραγγελίες στο τηλέφωνο: 2295022228 ***Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ανακυκλώσεως και κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 2023 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής και για αυτή τη χρονιά.Και αυτή την περίοδο μαζεύουμε στην Ιερά Μονή: Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών. Χαρτί ,παλαιά βιβλία και περιοδικά ,εφημερίδες . Μεταλλικά αντικείμενα Το πρόγραμμά μας συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση πόρων για την ενίσχυση της φιλανθρωπικής δραστηριότητος της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και εξωτερική Ιεραποστολή. Τα αντικείμενα αυτά μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδνεδρι Αττικής. Καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 5.30 έως τις 8.00 το απόγευμα.Μπορείτε να επικοινωνείτε με το 2295022228.

Επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.

Επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.
Που βρισκόμαστε -Ώρες επισκέψεων-.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ουγκάντα :Εκεί οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον όσο κι αν αυτοί δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.


                                                                                      Της Θάλειας Λαμπίδη*
"Έπειτα απο δύο χρόνια αναμονής, ο Θεός μου επέτρεψε να κατέβω και εγώ μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια στην Ουγκάντα! Το ταξίδι ξεκίνησε! Ενα ταξίδι γεμάτο περιέργεια, άγχος, ενθουσιασμό! Ενα ταξίδι για το οποίο πολλα είχαμε ακούσει αλλά λίγα γνωρίζαμε! Μέσα από αυτό το ταξίδι κατάλαβα οτι δεν χρειάζεται να έχει κανείς υλικά αγαθά για να ειναι ευτυχισμένος. Οι άνθρωποι εκεί με έμαθαν να αγαπώ και να εκτιμώ τα όσα έχω, με έμαθαν τι θα πει να εχεις αληθινή πίστη! Απο τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο...

Τα περιστατικά ήταν πολλά! Τα περισσότερα πολύ συγκλονιστικά, απο τον τρόπο ζωής τους έως και τον τρόπο συμπεριφοράς τους! Οι άνθρωποι εκεί ζουν με ταπείνωση ,αγάπη και αλληλεγγύη! Δεν τους νοιάζει το " εγώ" αλλά το " εμεις".Πάντοτε προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον όσο κι αν αυτοί δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Παρ' όλες τις δυσκολες που αντιμετώπιζαν τα χαμόγελα σε αυτόν τον τόπο δεν έλειψαν ούτε στιγμή. Όπου και να έπεφτε το βλέμμα σου η εικόνα του χαρούμενου προσώπου υπήρχε. Υπήρχε και σε έκανε να θυμάσαι όλες εκείνες τις φορές που έκλαψες ή στεναχωρήθηκες για πράγματα που θεωρούσες πρόβλημα. Καθώς ερχόντουσαν όλες αυτές οι σκέψεις στο μυαλό, συνηδειτοποιούσες πως τα προβλήματα που θεωρούσες πως έχεις , δεν ήταν παρά μια σταγόνα των προβλημάτων που 'εχουν οι άνθρωποι εκεί. Κι όμως, ποτε δεν τους είδες να κλαίνε ή να στεναχωριούνται. Αντιθέτως βρίσκονταν όλοι με την έκφραση της χαράς και της ευτυχίας στα πρόσωπα τους!

Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου να με αξιώσει ο Θεός να ξαναπάω σε αυτόν τον τόπο. Εναν τόπο που η χαρά και η αγάπη κυριαρχούν! Ο τόπος αυτός είναι εκεί να μας θυμίζει  την απληστία και την μιζέρια της ζωής μας. Ειναι σαν έναν τόπο λύτρωσης για εμάς που πιστεύουμε πως έχουμε τα πάντα, κι όμως δεν έχουμε τίποτα!
*Η Θάλεια Λαμπίδη είναι φοιτήτρια Διατροφολογίας και βοήθησε εθελοντικά το καλοκαίρι του 2015 στην Ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Ο Θεός να την ευλογεί.Ευχαριστούμε "από καρδιάς πολύ
Recommended Post Slide Out For Blogger