Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Αγιότητα: Δύσκολη μα όχι ακατόρθωτη.

Μπορώ να γίνω Άγιος; Είναι εφικτό αυτό σήμερα που τα πάντα φαίνονται να εναντιώνονται στην πορεία του ανθρώπου προς το Θεό; Μα ήταν ποτέ εύκολο να γίνει κάποιος Άγιος; Μήπως τα συναξάρια των μαρτύρων των πρώτων χριστιανικών χρόνων δε μιλούν για τους αγώνες και τα παλαίσματα που κάθε άλλο παρά ανώδυνα ήταν; Μήπως οι ασκητικοί ιδρώτες των πατέρων και οι ομολογίες των Νεομαρτύρων με το τίμημα της ζωής τους ήταν ο εύκολος δρόμος; Μήπως το να αγιάσει κανείς ήταν ποτέ εύκολο;  Η απάντηση είναι μία: Όχι. Η Αγιότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκούσια συνοδοιπορία με τον πρώτο Μάρτυρα: το Χριστό. Αν ο Ιησούς μαστιγώθηκε, σταυρώθηκε και έπαθε για μας, εμείς πώς αλλιώς μπορούμε να Τον ακολουθήσουμε παρά βαδίζοντας το δρόμο της Θυσίας Του;
Κάποτε μια γερόντισσα είδε στον ύπνο της ένα ολάνθιστο περιβόλι με Αγίους. Ζήλεψε η γερόντισσα και ρώτησε έναν Άγγελο: «Πώς θα μπορούσα να ’ρθω και να χαίρομαι μαζί σας;»  Κι ο Άγγελος έδειξε ένα μικρό μονοπάτι δύσβατο, γεμάτο θάμνους και αγριάδες. «Από ’δω να περάσεις.» της είπε. Φοβήθηκε η γερόντισσα. «Μα πώς θα περάσω; Θα πληγωθώ. Θα ματώσω.» Κι ο Άγγελος της αποκρίθηκε με τρόπο που δεν έπαιρνε αντίρρηση. «Όλοι οι Άγιοι από εδώ περάσανε».
Κάθε φορά που φέρνω στο νου μου αυτή την ιστορία σκέφτομαι πως δεν υπάρχει Άγιος που να πέρασε ανέφελο και ατάραχο βίο. Δεν υπάρχει άνθρωπος του Θεού που να μη γεύθηκε το καμίνι των πειρασμών και τις δοκιμασίες της ζωής. Ο αββάς Ισαάκ μάς είχε έγκαιρα προειδοποιήσει: «Βγάλε τους πειρασμούς και δε σώζεται κανείς». Οι Άγιοι γίνονται μιμητές του πρώτου μάρτυρα: του Χριστού. Ο δρόμος της Αγιότητας δεν είναι εύκολος, λένε οι Άγιοι Πατέρες, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτος. Το πρώτο μας υπαγορεύει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και αγώνα. Το δεύτερο δεν μας απελπίζει και δε ματαιώνει την προσπάθειά μας
π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger