Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ στον Πειραιά -Στιγμές από την υποδοχή

Πηγή : Ρομφαία   
osios-david-peirarias-19
Του Βαγγέλη Καρπαθάκη για την Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Ιακώβου οι Ιερομόναχοι Άνθιμος και Δαμασκηνός.
Το Ιερό Θησάυρισμα υποδέχθηκε και παρέλαβε εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο Πρωτοσύγκελος και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης.
Στην ομιλία του επί την αφορμή της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου ο Αρχιμ. Νήφων αναφέρθηκε με λόγια νουθεσίας πνευματικής τονίζοντας: ''Μέσα στον καιρό της απολατρείας ο Άγιος και η έλευση του δίνει το μάθημα του, αυτό το μήνυμα που πρεπει να πετύχουμε και εμείς μέσα στην δική μας ζωή.''
Στην συνέχεια ο π. Νήφων αναφέρθηκε στα μοναχικά χαρίσματα της υπακοής της εγκράτειας και της ακτημοσύνης, αυτά που κάνουν και διατηρούν οι μοναχοί ώστε να μοιάσουν στον Χριστό μας.
''Αυτά μαζί με την παρθενία είναι που μας διδάσκει ο Όσιος Δαυίδ ώστε και εμείς να ομοιάσουμε και να γίνουμε και εμείς Άγιοι γιαυτό που είμαστε δημιουργημένοι με την σημερινή σαρκική του έλευση μεταξύ μας σε αυτόν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου'' συμπλήρωσε ο π. Νήφων.
''Υπακοή στο Θέλημα του Θεού και Βάπτισμα του θελήματος του ώς δικό μας. Η ακτημοσύνη μέσα στον κόσμο είναι η ελεημοσύνη ,να ζούμε χωρίς να είμαστε εγκλωβισμένοι στα επίγεια αγαθά και να είμαστε ώς καλοί διαχειριστές των δωρεών που μας έχει παραχωρήσει ο Θεός'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς.
Κλείνοντας ο Αρχιμ. Νήφων υπογράμμισε: ''Ευφραινόμενοι στην Κοινωνία της Αγάπης να γίνουμε και εμείς μέτοχοι της Επουρανίου Βασιλείας του Θεού''.
Να αναφερθεί ότι μετά την υποδοχή, τελέστηκε δέηση στα πρόθυρα του Ιερού Ναού και ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανών του Οσίου Δαυίδ των εν Ευβοία παρουσία πλήθους προσκυνητών.
Τέλος να σημειωθεί ότι η τίμια κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών μέχρι τις 12 Ιουνίου 2016 και στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.

osios-david-peirarias-1\
osios-david-peirarias-2

osios-david-peirarias-3

osios-david-peirarias-4

osios-david-peirarias-5

osios-david-peirarias-6

osios-david-peirarias-7

osios-david-peirarias-8

osios-david-peirarias-9

osios-david-peirarias-10

osios-david-peirarias-11

osios-david-peirarias-12

osios-david-peirarias-13

osios-david-peirarias-14

osios-david-peirarias-15

osios-david-peirarias-16osios-david-peirarias-18osios-david-peirarias-21

osios-david-peirarias-22

osios-david-peirarias-23

osios-david-peirarias-24

osios-david-peirarias-25

osios-david-peirarias-26

osios-david-peirarias-27

osios-david-peirarias-28
Recommended Post Slide Out For Blogger