Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αύριο 20 Αυγούστου ξεκινά η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί.Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών.Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκινά αύριο η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ στον Πειραιά -Στιγμές από την υποδοχή

Πηγή : Ρομφαία   
osios-david-peirarias-19
Του Βαγγέλη Καρπαθάκη για την Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
Το Ιερό Λείψανο μετέφεραν κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Ιακώβου οι Ιερομόναχοι Άνθιμος και Δαμασκηνός.
Το Ιερό Θησάυρισμα υποδέχθηκε και παρέλαβε εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο Πρωτοσύγκελος και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης.
Στην ομιλία του επί την αφορμή της ελεύσεως του Ιερού Λειψάνου ο Αρχιμ. Νήφων αναφέρθηκε με λόγια νουθεσίας πνευματικής τονίζοντας: ''Μέσα στον καιρό της απολατρείας ο Άγιος και η έλευση του δίνει το μάθημα του, αυτό το μήνυμα που πρεπει να πετύχουμε και εμείς μέσα στην δική μας ζωή.''
Στην συνέχεια ο π. Νήφων αναφέρθηκε στα μοναχικά χαρίσματα της υπακοής της εγκράτειας και της ακτημοσύνης, αυτά που κάνουν και διατηρούν οι μοναχοί ώστε να μοιάσουν στον Χριστό μας.
''Αυτά μαζί με την παρθενία είναι που μας διδάσκει ο Όσιος Δαυίδ ώστε και εμείς να ομοιάσουμε και να γίνουμε και εμείς Άγιοι γιαυτό που είμαστε δημιουργημένοι με την σημερινή σαρκική του έλευση μεταξύ μας σε αυτόν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου'' συμπλήρωσε ο π. Νήφων.
''Υπακοή στο Θέλημα του Θεού και Βάπτισμα του θελήματος του ώς δικό μας. Η ακτημοσύνη μέσα στον κόσμο είναι η ελεημοσύνη ,να ζούμε χωρίς να είμαστε εγκλωβισμένοι στα επίγεια αγαθά και να είμαστε ώς καλοί διαχειριστές των δωρεών που μας έχει παραχωρήσει ο Θεός'' ανέφερε σε άλλο σημείο ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Πειραιώς.
Κλείνοντας ο Αρχιμ. Νήφων υπογράμμισε: ''Ευφραινόμενοι στην Κοινωνία της Αγάπης να γίνουμε και εμείς μέτοχοι της Επουρανίου Βασιλείας του Θεού''.
Να αναφερθεί ότι μετά την υποδοχή, τελέστηκε δέηση στα πρόθυρα του Ιερού Ναού και ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανών του Οσίου Δαυίδ των εν Ευβοία παρουσία πλήθους προσκυνητών.
Τέλος να σημειωθεί ότι η τίμια κάρα θα παραμείνει προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών μέχρι τις 12 Ιουνίου 2016 και στον Ιερό Ναό θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες.

osios-david-peirarias-1\
osios-david-peirarias-2

osios-david-peirarias-3

osios-david-peirarias-4

osios-david-peirarias-5

osios-david-peirarias-6

osios-david-peirarias-7

osios-david-peirarias-8

osios-david-peirarias-9

osios-david-peirarias-10

osios-david-peirarias-11

osios-david-peirarias-12

osios-david-peirarias-13

osios-david-peirarias-14

osios-david-peirarias-15

osios-david-peirarias-16osios-david-peirarias-18osios-david-peirarias-21

osios-david-peirarias-22

osios-david-peirarias-23

osios-david-peirarias-24

osios-david-peirarias-25

osios-david-peirarias-26

osios-david-peirarias-27

osios-david-peirarias-28
Recommended Post Slide Out For Blogger