Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη όπως ταιριάζει και στη μεγάλη Θεομητορική  εορτή  άλλωστε εορτάσθηκε  και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.
Πολλοί προσκυνητές  προσήλθαν σε όλες τις ακολουθίες στην Ιερά Μονή για να αποδώσουν  την ευχαριστία τους  στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων,αλλά και να ζητήσουν να τους ενισχύσει στην δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας.
Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρίου Ιγνατίου,ο οποίος κήρυξα και το Θείο λόγο.
Στις ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών και φίλων της Μονής που απέδωσε με ιδαίτερα λαμπρό αλλά και κατανυκτικό τρόπο τα ψαλτικά μελωδήματα της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου.
Το πρώί της πανηγύρεως το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος.Το Θείο Λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης .Στις Ιερές ακολουθίες συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος ο οποίος απήθυνε πατρικούς λόγους και ευχές.
Ας ευχηθούμε πάντοτε  η Θεοτόκος να είναι σημείο αναφοράς αλλά και ενότητος για το έθνος μας αλλά και τους  απανταχού Έλληνες .Χρόνια πολλά  ευλογημένα και καλά.




























Recommended Post Slide Out For Blogger