.+++ Την Κυριακή το πρωί 13 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία,στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα εορτασθεί η Παναγία η Γιάτρισσα (εικόνα που φυλάσεται στην Ιερά Μονή.) .+++Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 6.45 π.μ. (Η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού) Ακολουθία του Μεσονυκτικού του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .Στο τέλος της Θ .Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού και θα διανεμηθεί ο βασιλικός +++ Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ( εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 7.15 π.μ. στο Παρεκκλήσιο των Εισοδίων της Θεοτόκου (Στέντορος 4- Παγκράτι) θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία .Στο τέλος της Θ .Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού και θα διανεμηθεί ο βασιλικός .+++Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής Πολυδενδρίου Αττικής,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Ευφημίας. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ξεκινά το κατηχητικό μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αφού τελέσουμε την ακολουθία του αγιασμού .Το κατηχητικό μας θα λειτουργεί με τη χάρη του Θεού κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τα μικρά παιδιά νήπια και πρώτων τάξεων του Δημοτικού .Μία σύναξη αγάπης προκειμένου να νιώσουν τα παιδιά ότι εντάσσονται μέσα στην εκκλησία του Χριστού και να ακούσουν έναν ένα λόγο οικοδομής για τη ζωή τους,με δώρα,παιχνίδια, εκπλήξεις , πολλές δραστηριότητες και μία όμορφη αγκαλιά από φίλους !!Το κατηχητικό μας σας περιμένει ..

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πάμε ξανά Ουγκάντα !!


 
Του Νώντα Σκοπετέα
Υπάρχουν άνθρωποι που κανονίζουν από τώρα συν Θεώ για του χρόνου το καλοκαίρι …Για τις …διακοπές τους …Που οι καρδιές τους δεν σταματούν νοερώς να μεταβαίνουν συνέχεια σε μια απρόσμενη δεύτερη πατρίδα ! Δεν έχει ούτε παραλίες με γαλάζιες σημαίες και πρσινογάλανα νερά , ούτε δροσερά ξαποστάματα με αναψυκτικά στον πάγο και ουζάκι εκεί που σκάει το κύμα …Έχει φτώχεια μα και χαρά Θεού ! Έχει σκληρή δουλειά μέσα στην ζέστη , μα και αγκαλιές θαλπερές και αγάπη ,που πιο ανυπόκριτη πουθενά αλλού δεν θα βρείς …Έχει ελλείψεις σε βασικά , μα περίσσευμα σε ελπίδα και γλυκιά καρτερία ! Έχει Χριστό παντού σε κάθε σου βήμα , σε κάθε ανάσα και χαμόγελο !Ένα διαρκές , αμείωτο , ολόφωτο σαν τον ήλιο χαμόγελο !Έχει Άγιο Σπυρίδωνα και Μυρτιδιώτισσα  Παναγιά !Έχει Ελλάδα στην Ουγκάντα και Ορθοδοξία γνήσια , ανόθευτη , Ζωντανή !
 7 χρόνια πάνε από τότε . Στο καντήλι φρέσκο λάδι από χέρια Θεοκίνητα που δεν τα περίμενες ! Η φωτιά του ακοίμητη , λάμπει στα Ιερά του παπά –Γιώργη και του πατρός Αριστοτέλους ! Λιτανεία στο Λουγκουζί ! Τα σοκολατάκια ντυμένα παπαδάκια στης Ορθοδοξίας τα χρώματα, υψώνουν λαμπάδες και εξαπτέρυγα ! Ο Άγιος  Σπυρίδωνας τα παίρνει ξανά στην αγκαλιά του ! Όλο και πληθαίνει με νέα μαύρα αγγελούδια το εφέστιο εικόνισμά του !  Ψηλά και αυτό να ακουμπήσει στου Ουρανού τον θόλο !Περνούν όλοι τους από κάτω !Η καμπάνα ακούγεται σαν καρδιά που η χαρά δυνατά χτυπά ! Ο αντίλαλός της φτερακίζει στα διψασμένα Ορθόδοξα της Ουγκάντας ! Η Ελλάδα κυματίζει ! Οι νεοφώτιστοι ακολουθούν !Χιτώνες φωτεινοί του πολυέλαιου Πατέρα θα ντύνουν τώρα τα μαύρα κορμιά και τις ολόλευκες καρδιές τους ! Το όνειρο ακόμα κρατά ! Η φλόγα άσβηστη ! Τα χαμόγελα πληθαίνουν σαν την Ορθοδοξία! Και εμείς ξανά εδώ,  να ξεφυλλίσουμε  αναμνήσεις , δάκρυα ανείπωτης χαράς , αγκαλιές αποχωρισμού , υποσχέσεις επιστροφής ! Και ψυχές που ήδη λαχταρούν τα επόμενα , τα αγαπημένα , τα τόσο δικά τους και δικά μας ! Πάμε ξανά Ουγκάντα ! Σε μέρη  που ως τώρα ποτέ δεν αξιωθήκαμε να  πορευθούμε μα πάντα νοσταλγούμε !
Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα από ομότιτλη εκπομπή αφιερωμένη στην 7 η Ιεραποστολή της Ι.Μ.Παναγίας της Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα Ιούλιος –Αύγουστος 2018
Recommended Post Slide Out For Blogger