Ένα βίντεο από την έκτη αποστολή μας στην Ουγκάντα και αφορά μία παλαιότερη εκδήλωσή μας για την Ιεραποστολή.Αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου ( Κυριακή της Ορθοδοξίας) το απόγευμα σας περιμένουμε στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχέρνας Κερατσινίου για να μιλήσουμε για την Ιεραποστολή και να σας ενημερώσουμε για την πορεία των ιεραποτολικών μας κλιμακίων .Σας περιμένουμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Σαρακοστή 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Σαρακοστή 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016


Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά.Αυτό είναι το μυστικό που προστατεύει τους αγιορείτες μοναχούς από τον καρκίνο καθώς και από άλλες ασθένειες  και τους προσφέρει μακροζωία.

Η νοστιμιά της είναι γνωστή σε όλους όσους είχαν την ευλογιά να βρεθούν στο «Περιβόλι της Παναγίας» και έχει σημασία να τονίσουμε ότι αυτή η νοστιμιά των γεύσεων δεν προκύπτει από τα πολλά καρυκεύματα ή τους περίτεχνους τρόπους μαγειρέματος. Εκεί εξάλλου δεν υπάρχουν σχολές μαγειρικής, υπάρχει η διακονία στο μαγειρείο κοντά σε έναν παλαιότερο μοναχό και αγάπη σ΄αυτό που κάνεις.
Πηγή Ενοριακή ζωή


Εκεί ο χρόνος του μαγειρέματος κυλάει με άλλους ρυθμούς.Όλα τα φαγητά θέλουν υπομονή και καρτερία... κι αυτό είναι  που τους χαρίζει την ιδιαίτερη νοστιμιά.Όπως λέει και ένας Αγιορείτης γέροντας, και παλαιός  μάγειρας «….το απαραίτητο συστατικό  είναι η ‘’αγάπη’’. Αγάπη που νιώθουμε την ώρα που το μαγειρεύουμε... γι΄αυτούς στους οποίους θα το προσφέρουμε...»
Recommended Post Slide Out For Blogger