Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί...
με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ξεκινά και αυτή τη χρονιά ο νέος κύκλος εσπερινών ομιλιών για τον Σύνδεσμο Αγάπης «ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι.
Η πρώτη λοιπόν ομιλία για την καινούργια χρονιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ.Στις 6.30μ.μ. θα τελέσουμε την ακολουθία του εσπερινού ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ακολουθία του Αγιασμού .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εσπερινή ομιλία που φέτος θα έχει σαν βασικό θεματικό πυρήνα τα θαύματα του Χριστού.
Καλό και ευλογημένο το νέο Ιεραποστολικό έτος

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η Ιεραποστολική μας δραστηριότητα με σκοπό τη δημιουργία ενός Δημοτικού σχολείου στο Λουγκουζί συνεχίζει και επεκτείνεται.Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάσαμε για τρίτη χρονιά, Ιεραποστολικά τετράδια αυτή τη φορά , με πανέμορφα πολύχρωμα εξώφυλλα από αυθεντικά σχέδια της Αφρικής και απευθύνονται σε άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα την σχολική τους διαδρομή.
Κάθε τετράδιο διατίθεται στην τιμή των 2 ευρώ από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής προκειμένου να ενισχυθεί η Ιεραποστολική προσπάθεια μας .Τα σπυράλ αυτά τετράδια θυμίζουν από το εξώφυλλό τους ακόμα πως «Άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη από τη χαρά που δίνεις»Θα τα βρείτε στη δωροέκθεση «από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228.

Σήμερα η έναρξη των εσπερινών ομιλιών .Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Σήμερα η έναρξη των εσπερινών ομιλιών .Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Στο Σύνδεσμο Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"Κάντε κλικ στην εικόνα.Μάθετε περισσότερα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Οδηγίες για καθημερινή ενασχόληση.11.’Οταν  σηκώνεσαι από τον ύπνο η πρώτη σου σκέψη πρέπει να στραφεί στο Θεό, ο  πρώτος σου λόγος πρέπει να’ ναι προσευχή στο Θεό – τον Πατέρα και  Δημιουργό σου.
2.Να μετανοείς και να δοξολογείς το Θεό που δεν επέτρεψε ν’ απωλεστείς από τις αδυναμίες σου.

3. Βάλε αρχή να κάνεις  ό,τι είναι άριστο. Κανένας δε θα ολοκληρώσει την πορεία προς τον ουρανό,  εκτός από κείνον που ξεκινάει την ημέρα του καλά.

4. Να ξεκινάς την ημέρα σου σαν σεραφείμ στην προσευχή, σαν χερουβίμ στις πράξεις και σαν  άγγελος στη συμπεριφορά σου.

5. Μην περνάς τον καιρό σου αργή.

6. Σε όλες τις πράξεις, τα λόγια και τις σκέψεις σου ο νούς σου νά’ ναι στο Θεό.

7. Ο λόγος σου νά’ ναι ήρεμος, ταπεινός, σοβαρός κι ωφέλιμος. Η σιωπή θα σε βοηθήσει να λές μόνο τ’ απαραίτητα λόγια, με διάκριση. «Λόγος σαθρός εκ του στόματος υμών μή εκπορευέσθω» (Εφεσ. δ’29).
πηγή ενοριακή ζωή


8. Μη γελάς με  θόρυβο, αλλά μόνο να χαμογελάς. Κι αυτό όχι συχνά.

9. Να αποφεύγεις την  αντιλογία και τη φιλονικία.

10. Ν’ αγαπάς πάντα την ταπείνωση και  ν’αποφεύγεις πάντα την υπερηφάνεια.

11. Μη μισήσεις κανένα, για  οποιοδήποτε λόγο.

12. Να’σαι εγκρατής στο φαγητό, το ποτό και τα γλυκά.

13. Νά’σαι καταδεχτική με όλους. έτσι ο Θεός θα σ’ευλογεί κι οι καλοί  άνθρωπο θα σ’ επαινούν.

14. Ο θάνατος δίνει τέλος σ’ όλα τα πράγματα.  Αυτό πρέπει να τό’ χει πάντα στο νού του ο άνθρωπος. Πράξεις σαν κι  αυτές είναι ευάρεστες στο Θεό, ως «οσμή ευωδίας πνευματικής».

Ας  προσπαθήσουμε να τα τηρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο καθε μέρα!!!
Πηγή: trelogiannis.blogspot.gr

Recommended Post Slide Out For Blogger