Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
Καλή Παναγιά....

Η αποστολή μας στην Ουγκάντα συνεχίζεται και διανύει ήδη το δεύτερο μήνα !!
Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η δεύτερη ομάδα που αποτελείται από φοιτητές .Ευχηθείτε!!

Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας

Χριστιανούπολη 2017 5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας
Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Η ομιλία του π.Αριστοτέλη Αssimwe κατά τη διάρκεια της εις διάκονον χειροτονίας τουΣεβασμιώτατε Μητροπολίτα Κυθήρων κ. Σεραφείμ, σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί εν Χριστώ .
Χαιρετισμούς από την Ουγκάντα, το μαργαριτάρι της Αφρικής.

Είμαι ευγνώμων στο Θεό και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα ευνοημένο  που με αξιώνει να υπηρετήσω την Ορθόδοξη  Εκκλησία Του. 
Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να χρησιμοποιηθώ από τον Θεό, με οποιονδήποτε τρόπο θέλει.

Η επιθυμία μου να υπηρετήσω στο σώμα του Χριστού ήταν ένα μακρύ ταξίδι με ανατροπές , αλλά εγώ θα μοιραστώ μαζί σας τα κύρια αξιοθέατα της.   
Ξεκίνησα το ταξίδι μου σε αυτή την αναζήτηση στον Άγιο Νικόλαο την ορθόδοξη Εκκλησία της Kampalas ως σπουδαστής. 
Συμμετείχα ενεργά στην ίδρυση της Εκκλησίας και υπηρέτησα ως κατηχητής στο Kyanuuna, μια ορθόδοξη Εκκλησία στην ενορία του Wakiso Ουγκάντας.

Με τη βοήθεια της ποιμαντικής ομάδας του Αγίου Νικολάου με έστειλαν στο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο για να συνέχισω τις σπουδές μου στη Θεολογία.


Λίγα χρόνια μετά την επιστροφή μου από την Αλεξάνδρεια, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσω τις σπουδές μου, εδώ στην Ελλάδα, στο σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και στη σχολή της Βυζαντινής μουσικής.
 Κατά την παραμονή μου εδώ, έκανα μια σειρά από φίλους και έζησα με  κοινότητες που με αγάπησαν και με δέχτηκαν σαν ένα μέλος της οικογένειάς τους. 
Αυτές οι κοινότητες αποτελούν: το μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγή και το ίδρυμα του Αγίου Χρυσοστόμου στο Παγκράτι όπου πέρασα πάνω από τρία χρόνια κάτω από την φροντίδα του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ. Καλλινίκου και των πατέρων του μοναστηριού.

Πριν από λίγους μήνες, επέστρεψα στην Ουγκάντα, όπου τελέσθηκε το μυστήριο  του γάμου μου με τη σύζυγό μου Μαγδαληνή Νακανουάγκι , ενώ θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, για τη γενναιόδωρη υποστήριξή σας τόσο πνευματικά όσο και υλικά.

 Ιδιαίτερα ευχαριστώ
Για την λαμπρή σημερινή ημέρα, για την οποία αρκετοί άνθρωποι  έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Θεό για να την κάνουν λαμπρότερη. 

Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ,  που δέχτηκε να με χειροτονήσει σε αυτό το Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας ,που μου με έχει  ως γιό του και οργάνωσε αυτή τη χειροτονία, μαζί με όλους τους κληρικούς της Εκκλησίας που είναι  παρόντες.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας  Ionna Lwanga ο οποίος έχει συμβάλει σε κάθε βήμα της ζωής μου μέχρι αυτή την ημέρα.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Καλλίνικο και τους  τους πατέρες του μοναστηριού της Παναγίας Χρυσοπηγής ,αλλά και  τον Σύνδεσμο Αγάπης, "o Ιερός Χρυσόστομος" στο Παγκράτι που με πήραν ως δικό τους παιδί και με βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν.  Ο Κύριος να τους ευλογεί πλουσιοπάροχα.

Τέλος, θέλω να επεκτείνω επίσης τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι με στήριξαν με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ στην Ελλάδα και εκείνοι που ακόμα πρόκειται να με υποστηρίξουν στο σχέδιο που ετοιμάζει ο Θεός για μένα.
Προσευχηθείτε για μένα.
Recommended Post Slide Out For Blogger