vatopaidifriend5
Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (όπως τα ψάρια, το κοτόπουλο κ.α.) και η αποφυγή του κρέατος, των κορεσμένων λιπών και των γαλακτομικών, συνδέεται με καλύτερη μνήμη και τη γενικότερη βελτιωμένη νοητική λειτουργία, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής έλληνα ερευνητή.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι μεταξύ των υγιών ανθρώπων, όσοι ακολουθούσαν πιο πιστά τη μεσογειακή διατροφή, είχαν 19% μικρότερη πιθανότητα κατά μέσο όρο να εμφανίσουν προβλήματα μνήμης ή νοητικών επιδόσεων. Όμως, η Μεσογειακή διατροφή δεν φάνηκε να μειώνει εξίσου τον κίνδυνο στα άτομα με διαβήτη.
Πηγή: tvxs.gr