+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μία Ημερίδα Μνήμης και Ελπίδας.

 
Κωνσταντίνος Χολέβας
Πολιτικός Επιστήμων
 
Το Σάββατο 18 Μαίου είχα την τιμή να είμαι ομιλητής στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος και η Μητρόπολις Θεσσαλονίκης για τους Βαλκανικούς Πολέμους και τη συμβολή της Εκκλησίας. Τιμήσαμε την επέτειο 100 χρόνων από τον θρίαμβο. Πολλοί οι ήρωες, μεταξύ των οποίων και στρατιωτικοί ιερείς, τεράστια η σημασία της νίκης μας,.

Πώς μία Ελλάδα μικρή τότε, πτωχευμένη το 1893 και ηττημένη το 1897 κατόρθωσε γρήγορα να ανορθωθεί και να είναι εξοπλισμένη ηθικά και στρατιωτικά για το μεγάλο άλμα;
Πηγή Συνοδοιπορία Ο καθηγητής Αθ. Καραθανάσης και άλλοι ομιλητές τόνισαν τον ρόλο της Μεγάλης Ιδέας και της ελληνορθόδοξης παιδείας, τη χαρισματική φυσιογνωμία του Ελ. Βενιζέλου, αλλά και τα ηγετικά προσόντα του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου και των επιτελών του. Ο λαός μας τότε είχε όραμα: Τη Μεγάλη Ιδέα, δηλαδή την ανάγκη να απελευθερωθούν όλοι οι Έλληνες που ζούσαν υπόδουλοι στους Οθωμανούς. Σήμερα μας λείπει ένα εθνικό και πνευματικό όραμα για να βγούμε από την κρίση. Χρειαζόμαστε μία νέα Μεγάλη Ιδέα, πολιτιστική, όχι εδαφική αυτή τη φορά.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στον δυναμικό προκάτοχό του Γεννάδιο Αλεξιάδη. Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μίλησε για τον ηρωισμό του Πολεμικού Ναυτικού και υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι ναυτικοί του 1912 ήσαν απόγονοι ναυτικών οικογενειών του 1821.Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ τόνισε τη συμβολή της Εκκλησίας στον Μακεδονικό Αγώνα, ο οποίος προετοίμασε την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Οι καθηγήτριες Μ. Τσέρνου- Καζαμία και Αγγ. Τριβιζαδάκη μάς θύμισαν ότι μόνο δύο ναοί λειτουργούσαν για τους Ορθοδόξους επί Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ όλοι οι άλλοι έγιναν τζαμιά. Ο Καθηγητής Σπυρίδων Σφέττας αποκάλυψε ότι οι Βούλγαροι πριν από το 1912 υποτιμούσαν τον Ελληνικό Στρατό και το θαύμα των συνεχών νικών μας τούς άφησε άναυδους!

Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος έδωσε μία άγνωστη πληροφορία: Γνώρισε τον ιερέα που εξομολόγησε τον δολοφόνο του βασιλέως Γεωργίου, τον Σχοινά, τον Μάρτιο του 1913. Παρά τις υποψίες ότι τον Γεώργιο ήθελαν να εξουδετερώσουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί εν όψει του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τελικά ο Σχοινάς ομολόγησε ότι τον υποκίνησε η οργάνωση ΒΜΡΟ των Βουλγάρων κομιταζήδων που διεκδικούσαν όλη την Μακεδονία. Θυμίζω ότι σήμερα στα Σκόπια το κυβερνών κόμμα λέγεται ΒΜΡΟ!

Πηγή: Συνοδοιπορία
Recommended Post Slide Out For Blogger