Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;




 Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου Καρούσου
Τίποτε δεν ήταν σε θέση να χωρίσει τον Απόστολο Παύλο από τον Χριστό.Γι αυτό και επιθυμούσε με όλη τη δύναμη της ψυχής  του να αποθάνει γρήγορα,για να απολαμβάνει τον Χριστό στην αιώνια μακαριότητα.
Τέτοια αγάπη και λαχτάρα για τον Χριστό είχε και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.Τρέχει προς το μαρτύριο σαν να πηγαίνει σε πανηγύρι.Λαχταρά το μαρτύριο,που θα τον ενώσει με τον έρωτα της καρδιάς του,τον Κύριο Ιησού.Τέτοια αγάπη είχαν όλοι οι Μάρτυρες που με προθυμία έχυσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού.

Τέτοια αγάπη στον Χριστό είχαν όλοι οι Όσιοι Πατέρες της εκκλησίας,μικροί και μεγάλοι.Η απέραντη στρατιά των μοναζόντων,οι ασκητές και οι μοναχοί πάσης εποχής,οι οποίοι απαρνήθηκαν τον κόσμο,εσταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τις επιθυμίες,για να απολαύσουν τον Χριστό.
Εμείς; Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;Ας ερευνήσουμε παρακαλώ τις καρδιές μας και ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια.
Είναι μεγάλο κέρδος να αγαπούμε τον Κύριο.Οι μυριάδες των Aγίων Μαρτύρων και οι στρατιές των ασκητών και των μοναζόντων, μας φωνάζουν και μας προσκαλούν στην πορεία τους για την αγάπη του Χριστού.
Τι θα κάνουμε ; Θα αφήσουμε τις καρδιές μας σκληρές και στείρες ;Χωρίς ευγενείς επιδιώξεις και ανώτερα ελλατήρια;Θα δώσουμε τις καρδιές μας στα εφήμερα  και τα πρόσκαιρα και όχι στα αθάνατα και τα επουράνια;Θα αγαπήσουμε τον κόσμο και την κοσμική ζωή ,που αποξενώνουν από τον Χριστό;
Αυτο θα ήταν  έγκλημα.Θα ήταν πραγματική αυτοκτονία.Θα ήταν αυτοκαταστροφή.
Πρέπει να αγαπήσουμε τον Χριστό μας ,να τον ποθήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας,να διψάσουμε για Εκείνον σαν τον Δαβίδ.Αυτό είναι το κέρδος μας,αυτή είναι η επιθυμία μας,αυτό είναι το μυστικό της ζωής μας.

 Απόσπασμα από το νέο βιβλίο « Ψυχική τόνωση» από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger