Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή χρονιά φέτος θα προσπαθήσουμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες
.
.

Συνεχίζονται και αυτήν την Τετάρτη 21 Ιουνίου οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής. Στις 6.00μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού στη συνέχεια το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ενώ θα ακολουθήσει η εσπερινή ομιλία.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;
 Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου Καρούσου
Τίποτε δεν ήταν σε θέση να χωρίσει τον Απόστολο Παύλο από τον Χριστό.Γι αυτό και επιθυμούσε με όλη τη δύναμη της ψυχής  του να αποθάνει γρήγορα,για να απολαμβάνει τον Χριστό στην αιώνια μακαριότητα.
Τέτοια αγάπη και λαχτάρα για τον Χριστό είχε και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.Τρέχει προς το μαρτύριο σαν να πηγαίνει σε πανηγύρι.Λαχταρά το μαρτύριο,που θα τον ενώσει με τον έρωτα της καρδιάς του,τον Κύριο Ιησού.Τέτοια αγάπη είχαν όλοι οι Μάρτυρες που με προθυμία έχυσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού.

Τέτοια αγάπη στον Χριστό είχαν όλοι οι Όσιοι Πατέρες της εκκλησίας,μικροί και μεγάλοι.Η απέραντη στρατιά των μοναζόντων,οι ασκητές και οι μοναχοί πάσης εποχής,οι οποίοι απαρνήθηκαν τον κόσμο,εσταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τις επιθυμίες,για να απολαύσουν τον Χριστό.
Εμείς; Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;Ας ερευνήσουμε παρακαλώ τις καρδιές μας και ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια.
Είναι μεγάλο κέρδος να αγαπούμε τον Κύριο.Οι μυριάδες των Aγίων Μαρτύρων και οι στρατιές των ασκητών και των μοναζόντων, μας φωνάζουν και μας προσκαλούν στην πορεία τους για την αγάπη του Χριστού.
Τι θα κάνουμε ; Θα αφήσουμε τις καρδιές μας σκληρές και στείρες ;Χωρίς ευγενείς επιδιώξεις και ανώτερα ελλατήρια;Θα δώσουμε τις καρδιές μας στα εφήμερα  και τα πρόσκαιρα και όχι στα αθάνατα και τα επουράνια;Θα αγαπήσουμε τον κόσμο και την κοσμική ζωή ,που αποξενώνουν από τον Χριστό;
Αυτο θα ήταν  έγκλημα.Θα ήταν πραγματική αυτοκτονία.Θα ήταν αυτοκαταστροφή.
Πρέπει να αγαπήσουμε τον Χριστό μας ,να τον ποθήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας,να διψάσουμε για Εκείνον σαν τον Δαβίδ.Αυτό είναι το κέρδος μας,αυτή είναι η επιθυμία μας,αυτό είναι το μυστικό της ζωής μας.

 Απόσπασμα από το νέο βιβλίο « Ψυχική τόνωση» από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger