+++Την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙΣ

Image may contain: one or more people

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
«Από βιβλία είναι γεμάτος όλος ο κόσμος. Όλα αυτά τα βιβλία μαζί, δεν μπορούν να σου εξηγήσουν στην εντέλεια τον τρόπο ν’ αποκτήσεις τις αρετές, όπως σου εξηγεί ο Εσταυρωμένος Ιησούς Χριστός. 
Σε συμβουλεύω, παιδί μου, σ’ Αυτόν τον Εσταυρωμένο να προστρέχεις και να Τον κατασπάζεσαι με δάκρυα και να Τον αγκαλιάζεις θερμά, κάθε φορά που συμβεί να δαγκωθείς από τα νοητά φίδια των δαιμόνων και απ’ τους πειρασμούς που προέρχονται απ’ τους ανθρώπους. Και, οπωσδήποτε, θα γιατρευτείς απ’ τις πληγές σου. 

 
Όπως κάποτε και οι Εβραίοι στην έρημο που γιατρεύονταν απ’ τις δαγκωματιές των αισθητών φιδιών, αμέσως μόλις έβλεπαν το χάλκινο φίδι που ήταν κρεμασμένο πάνω στο ξύλο. Αυτός ο χάλκινος όφις, ήταν τύπος («αντίτυπος τύπος» κατά τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο) του Κυρίου μας, που έλεγε: “Όπως ο Μωϋσής ύψωσε το φίδι στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί και ο Υιός του ανθρώπου, ώστε όποιος πιστεύει σε Αυτόν, να μην χάνεται, αλλά να έχει ζωή αιώνια (Ιωάν. 3, 14)”».

Recommended Post Slide Out For Blogger