Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Πως μπορούμε να τραφούμε υγιεινά και οικονομικά

Αυτό το άρθρο έχει στόχο να δώσει έναν «μπούσουλα» στην ελληνική οικογένεια για το τι σημαίνει ισορροπημένο και υγιεινό μενού, και το πώς πρέπει να τρώμε. Επίσης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, θα θέλαμε να απομυθοποιήσουμε ότι το «τρώμε υγιεινά» σημαίνει πως πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δίνουμε κάποιες συνταγές που αντιτίθενται στις «υποτιθέμενες» σύγχρονες αρχές διατροφής που τα θέλει «όλα στον ατμό», και ξαναβάζει στο τραπέζι την οικογένεια να μοιραστεί το παραδοσιακό νόστιμο, θρεπτικό φαγητό.

Η αλήθεια είναι ότι τα έξοδα για τη διατροφή είναι πολλά. Σαφώς και πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, αλλά λανθασμένα επικρατεί η άποψη ότι το καλό και υγιεινό φαγητό είναι και πιο ακριβό. Η λιτότητα και ο προσεκτικός χειρισμός των εσόδων θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους, ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσμενείς συνθήκες αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Η διατροφή είναι το πρώτο και πιο σημαντικό κομμάτι όπου θα πρέπει να υπάρξει προγραμματισμός εξόδων. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των διαιτολόγων για σωστή διατροφή και ταυτόχρονα να κάνουμε οικονομία; Η απάντηση είναι καταφατική. Τέλος, κάναμε έρευνα αγοράς σε τοπικά μανάβικα και σε σούπερ μάρκετ της Αττικής, και σας δίνουμε έναν ενδεικτικό πίνακα με τον μέσο όρο των τιμών που βρήκαμε για τα προϊόντα που προτείνουμε. Πολύ συχνά συνδέουμε το υγιεινό φαγητό με το ακριβό. Όμως δεν είναι αλήθεια. Οικονομικό είναι να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, να ψωνίζουμε με λίστα και να γνωρίζουμε από την προηγούμενη μέρα πώς και τι θα μαγειρέψουμε.

Τα 5 βασικά λάθη στον τρόπο μαγειρέματος:

-Χρησιμοποιούμε περισσότερο λάδι στο μαγείρεμα.
-Καταναλώνουμε τα ζυμαρικά και τα κρέατα μαζί με υπερβολικές ποσότητες σαλτσών και τυριών.
-Βάζουμε στις σαλάτες πολύ λάδι ή άλλα ντρέσινγκ.
-Βάζουμε στο τραπέζι πολλά και διαφορετικά φαγητά.
-Τηγανίζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες αντί να τα τρώμε βραστά ή στον ατμό.

Πηγή: diatrofi.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger